Nyheter

PRO: Vi väntar och längtar efter att få träffas

Nyheter Som för alla övriga föreningar har PRO-medlemmarna fått pausa sin verksamhet.

Arkivbild från medlemsmöte PRO

Sonja Kling är ordförande för PRO i Skillingaryd och hon berättar;

– All vår verksamhet ligger nere och väntar på att få komma igång. Tidigare i höstas när det var 50-personersgräns kunde vi arrangera våra träffar. Ingen underhållning, men kunde ha lite bingo och kåserier och vi delade upp oss så vi var ungefär 30 personer åt gången. Men nu är restriktionerna åtta personer och vi har fått pausa vår verksamhet, berättar Sonja.

– Snart, eller när, 70-plussarna har vaccinerat sig så hoppas vi att regeringen öppnar upp samhället mer så att vi kan träffas. Torsdagspromenaderna fortsätter som vanligt, men vi längtar efter att få den sociala kontakten. Det märktes när vi stängde ner att alla blev väldigt ledsna. Senaste fysiska träffen vi hade var i oktober och vi brukar alltid ha möte var tredje månad, men sedan oktober har det inte gått. Vi längtar jättemycket efter att få ses och så fort restriktionerna släpps så kör vi, hälsar Sonja Kling som är ordförande för PRO i Skillingaryd.

Jan Gustavsson från PRO i Hok berättar:

– Vi har inte haft någon verksamhet alls. Vi har funderat om vi kunde gå ut och gå, men då har det rätt var det är så har restriktionerna dragits åt igen. Förra årsmötet i våras 2020 träffades vi senast. Vi är ett 30-tal medlemmar och nästan 75 procent är i äldre åldersgruppen, då är det ännu värre att ha verksamhet. Kommer sprutan och våra medlemmar får den kommer vi att träffas, konstaterar Jan som också väntar och längtar på att sin förening ska kunna starta upp verksamheten igen,

I Vaggeryds PRO sitter Eva Kursten i styrelsen.

– Vi möter våra medlemmar på gatorna och de frågar om vi inte kan köra igång snart. Jo, det är ledsamt, men just nu går det inte. Vi hade planerat tipspromenad med korvgrillning i februari, men då blev det en sådan kyla. Det vill vi gärna komma igång med så snart vi kan. Stavgången fortgår som vanligt, där är det mer spontant och man träffas färre än åtta personer, berättar Eva.

– Vi har varit ute mycket på seniordans. Senaste dansen gjordes i februari förra året. Vi saknar det väldigt mycket. Visst, det finns telefon så vi kan höra av varandra men det blir inte detsamma. Men det är lika för alla och jag hoppas att vi kan komma igång med vår verksamhet senare i vår. Sedan vet vi ju inte om det krävs någon form av vaccinationsintyg för att besöka evenemang eller liknande. Det får vi se hur det hanteras framöver, kommenterar Eva Kursten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *