Nyheter

Problem med chaufförer som parkerar vid E4:an

Nyheter De senaste dagarna har flera lastbilschaufförer fått böta för att ha parkerat vid E4:an genom kommunerna Vaggeryd - Värnamo.

Det brukar inte vara så ofta som vi får rapport från polisen om böter för just detta men på sistone har det blivit mer vanligt.

– Vi har ändå inte någon riktad insats mot just detta, säger Sofie Johansson som är vikarierande lokalpolisområdeschef i Värnamoregionen.

När det är mycket semestertrafik som just nu patrullerar poliserna extra mycket och får då och då se lastbilar som parkerar intill motorvägen, ofta även vid av- och påfarter.

Det kan syns ofarligt att parkera som lastbilarna gör men det finns faromoment. Det gäller särskilt när de ska köra ut och det kan då hända att andra trafikanter får bromsa in kraftigt och i värsta fall köra in i en lastbil.

Den som parkerar på motorvägen eller vid dess av- och påfarter riskerar böter på 2 000 kronor i böter. Flera som parkerat vid motorvägen den senaste veckan har bötfällts och det kanske får fler att sluta med denna olagliga parkering.

En lastbil som parkerat vid E4:an. Denna upptäckte dock inte polisen.

Taggar

12 reaktioner på Problem med chaufförer som parkerar vid E4:an

Detta är inget nytt. Så har de parkerat under de sju åren som jag har jobbat i Skillingaryd. Det märks ingen skillnad i beteende hos förarna!

Det är väl inte konstigt man får ju bara köra 4,5 timmar.Kör man en min längre så får man böter när jag jag körde var det 3000 kronor. Om det fanns rastplatser så tas de bort. Titta bara på debatten om Götaström. Det är ju lättare att ta bort rastplatsen än att göra något åt problemet.

Det finns massor av rastplatser utmed vägarna. Det går också bra att svänga av vägen och parkera inne i något tätort. Detta är säkert chaufförer som kör regelbundet på samma vägar. Det är ett livsfarligt ovett att parkera på avfarter eller köra ut på motorväg ifrån en ficka avsedd för arbetsfordon. Det handlar nog mer om arrogans och bekvämlighet än tillgänglighet.

Nej det finns inte massor med rastplatser, kör själv denna sträckan emellanåt och det finns många rastplatser men få platser för lastbilar. Planera körtiderna som chaufför är svårt i vanliga fall med utländska trailerekipage som tar upp platser i flera dagar då de väntar på last. Sedan i semestertider är det näst intill omöjligt då man även blir utputtad av inavlade husvagnsidioter som tror att de har rätt att parkera på lastbilsparkering för de inte klarar av att köra in på någon annan plats. Sist men inte minst så är det parkeringsförbud på så många gator och områden att ”svänga av vägen för att parkera i tätort” kan ta så lång tid att man inte har tid till det.
Med vänlig hälsning Lastbilschaufför.

2000 är ju billigt om man jämför med de 4000 vi riskerar om vi bryter mot kör- och vilotiderna för att vi inte hittar parkering i tid.

Hur svårt kan det vara för en chaufför att planera sin restid genom våra bygder? Det går ju att köra av vid Värnamo, Hörle, Götaström och Hyltena

Ett par 100 betongsuggor vore en billig utgift för kommunen att placera ut på in- och utfarter för kommunen

Jag har själv varit nära att krocka med en lastbil som dundrade ut från en vändplats för snöplogar utmed E4.

Förvånad att det inte blivit någon olycka.

En del som framför allt tydligen inte är lastbilschaufförer tror tydligen att det bara finns några stycken lastbilar när jag bytte bil på Nyköpingsbro vet jag inte hur många gånger på natten jag fick backa med bil och släp för att komma ut och det är ändå en stor rastplats.

Självklart vill man som yrkeschaufför hitta en plats för natten för sitt stora fordon, men frågan handlar om att de farliga och olagliga parkeringarna utmed motorvägarna ska upphöra.

Vad har ni yrkeschaufför för praktiska lösningar? Ser ni skillnader hur olika län har löst parkeringsproblemen ifrån Trafikverket eller kommun där? Vad kan vår kommun göra exempelvis?

När de stannar där så passar de på att tömma allt skräp i dikeskanten
Vid informationstavlan mellan motorvägen och lokalvägen är också ett ställe där det dumpas skräp
Hur är folk funkade som inte vill ha det rent omkring sig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *