Nyheter

Profiltätt på Hook när Tappra Barn samlade in pengar

Nyheter Det var kändistätt på Hooks Herrgård under fredagen när välgörenhetsorganisationen Tappra Barn anordnade en golftävling. -- Det är ett väldigt trevligt arrangemang, sa hockeyprofilen Bengt-Åke Gustafsson till Skillingaryd.nu.

För sjätte året arrangerade Tappra Barn en golftävling i Hook.
— Den här dagen är otroligt viktig för oss utifrån att vi ska skapa en bra samlingsplats, men också framförallt för att skänka en stor summa pengar till barn som har en utmaning i världen, berättade Jonas Sjöqvist Grandt som tillhör organisationen i Jönköping, men som också jobbar som försäljningschef på Hooks herrgård.

Jonas Sjöqvist Grandt fortsätter:
— Det är Covid-anpassat och idag är 160 personer utspridda på hela anläggningen.

Tappra Barn är en organisation som samlar in pengar till hjälporganisationer för barn. I Jönköping har man ett tätt samarbete med barnavdelningen på länssjukhuset Ryhov.

Det var många profiler på plats på herrgården under fredagen. I vimlet syntes bland andra hockeyprofilen Bengt-Åke Gustafsson. 63-åringen har varit förbundskapten för Tre Kronor och innan dess skördade han framgångar på rinken som aktiv med bland annat VM-guld och över 600 NHL-matcher på meritlistan.
— Jag är här för att stötta och hjälpa till att samla in pengar, berättade han.

Hockeyprofilerna Johan Davidsson och Niklas Hjalmarsson är två av tre ambassadörer i Jönköping för organisationen. Under fredagen var Davidsson på plats, medan den trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson inte hade möjlighet att vara med då han befinner sig i USA.

Den tredje ambassadören är Karin Frick, journalist och programledare.
— Det känns otroligt värdefullt och det är jätteroligt att vi kan vara igång igen.

Organisationen Tappra Barn startade 2011 i Linköping av den förre landslagsbacken i ishockey Magnus Johansson. Även han var på plats på Hooks herrgård under fredagen.
— Det var jag och två kompisar som ville göra en golftävling med välgörenhet och stötta organisationer som hjälper barn helt enkelt. Så vi gjorde den en gång, men bestämde oss för att vi skulle köra nästa år igen.

De första fem åren hette det Mange Johanssons dag för tappra barn, men efter fem år hade det växt så pass mycket att de ville göra det på ett mer organiserat sätt.
— Då kopplade jag bort mitt namn ifrån det och de senaste fem åren har det varit Tappra Barn.

Organisationen har spridit sig till andra orter, bland annat då Jönköping och för sjätte året genomförde man en tävling i Hook.

Vad är det som gör att ni återvänder hit år efter år?
— Dels så är det för att Hooks herrgård varit med i Linköping och stöttat de första åren, så vi hade en naturlig koppling hit. Sen har även en del Jönköpings-profiler varit med, bland annat Karin Frick, Johan Davidsson och en del golfare härifrån. Så de undrade om vi inte kunde göra det här i Jönköping också och då blev det naturligt här på Hook, och att anläggningen är så fantastisk såklart, berättade Magnus Johansson.

Magnus Johansson berättade att fredagens arrangemang var det största för organisationen sedan pandemin startade.
— Det har varit en utmanande tid, för allting bygger på nätverkande, att människor träffas. Så det har varit svårt, men nu med vaccinationer och allt så är det möjligt.

Johan Davidsson berättade inför tävlingen att golfformen var oviss - men att ryktet sa att den var på uppgång. Foto: Henrik Skoglund  [1/6]

Bengt-Åke Gustafsson trivdes i solskenet på Hooks golfbana. Foto: Henrik Skoglund  [2/6]

Karin Frick är en av tre ambassadörer för Tappra Barn i Jönköping. Foto: Henrik Skoglund  [3/6]

Johan Davidsson och Karin Frick underhöll från scenen strax innan tävlingen drog igång. Foto: Henrik Skoglund  [4/6]

Magnus Johansson var med och startade Tappra Barn för drygt tio år sedan. Foto: Henrik Skoglund  [5/6]

Jonas Sjöqvist Grandt är försäljningschef på Hooks Herrgård. Foto: Henrik Skoglund  [6/6]

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *