Nyheter

Protesterar mot neddragningarna

Nyheter Namninsamling, debattartiklar och oro inom äldreomsorgens nattorganisation. Idag protesterade medlemmarna utanför Skillingehus strax före kommunfullmäktiges start.

Fackliga representanter och undersköterskor protesterar utanför Skillingehus

Ett femtontal undersköterskor demonstrerade och visade sitt missnöje utanför Skillingehus när politikerna anlände till kvällens kommunfullmäktige.

– Vi kräver att femklövern tar tillbaka sitt förslag om nedskärningarna. Om det genomförs är det skadligt för vår arbetsmiljö, brukarnas trygghet och kommunens attraktivitet, säger arbetsplatsombud Christina Sönnischen.

– Det är otroliga beslut. Jag kan inte släppa det här. Vi är rädda om våra jobb och våra brukare. Ingen är negativt inställd som vi har träffat och det har varit mycket lätt att få namn på våra listor, säger Ulrica Olsson Gunnarsson som jobbar i nattpatrullen.

– Vi ska sitta och lyssna på fullmäktige. Man ska ifrågasätta politiker, säger de ja till allt eller vet man vad man beslutat? Kommunikationen har brustit, säger Janette Andersson som i helgen besökte 16 grannhus där hon bor och fick 27 namnunderskrifter.

Taggar

Dela


1 reaktion på Protesterar mot neddragningarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *