Nyheter

PT:n Johanna siktar på att bli en av Sveriges största onlinecoacher

Nyheter I fyra år har Johanna Antonsson rådgivit människor till en bättre hälsa. Nu har hon blivit en del av Sverigeeliten efter att ha blivit en kvalificerad Lenuscoach.

– Man får söka dit och efter många olika steg så har jag nu blivit antagen. Mikaela Laurén och Simon Sköld är också lenuscoacher som nu blir mina kollegor. Alla lenuscoacher får skapa sin egen träningsapp samt hemsida och jag har min stora lansering på måndag. I appen kommer det att finnas individuella träningsprogram, skräddarsydda kostupplägg, personlig chatt och lite annat som gör allt för att underlätta hälsa i vardagen. Det gör att jag blir en onlinecoach 2.0 och jag blir en väldigt attraktiv onlinecoach, berättar Johanna.

Johanna har jobbat som onlinecoach i över fyra år och försöker dagligen att inspirera till hälsa samtidigt som hon har fått två barn. Hon började som träningsansvarig på Hooks Herrgård, där hon jobbar fortfarande. Från 2016 driver hon även Johannas Hälsoliv som är ett onlinebaserat företag och 2020 öppnade hon Johannas PT-studio i centrala Vaggeryd. Där tränar hon fysisk PT, gruppträning, mammaträning och mycket mer.

– Vi har haft jättemycket att göra, onlinecoachningen har ökat upp mot 400 procent nu under pandemitiden. Många behöver hjälp att komma i gång och många har haft mer tid över, fortsätter hon.

– Det är så viktigt att utföra fysisk aktivitet och äta näringsrik mat i vardagen. Den psykiska ohälsan har ökat jättemycket under coronatiden och där har vi som personliga tränare en viktig roll att försöka hjälpa till. Vi lever i en otroligt stressad och pressad vardag med bland annat familj, jobb och aktiviteter och här vill jag hjälpa till att inte glömma bort sitt egna välmående. Det frisläpps mycket hormoner vid utförande av fysisk aktivitet som alla behöver för att känna sig lyckliga och tillräckliga. Det handlar inte bara om att gå ner i vikt, men det kommer ju alltid på köpet. Nu finns det läkare som ger fysisk träning på recept men man kämpar fortfarande med att få folk att gå en promenad, det är inte naturligt för alla.

Hon vill verkligen slå ett slag för onlinecoachningen.

– Jag tror att många kommer att använda sig av en onlinecoach i sin vardag. När jag började 2016 var det inte så vanligt men nu är det ungefär som att man går till frisören. De flesta har en egen coach på något sätt, det kan vara en mental coach, en PT eller en kurator, avslutar Johanna.

Johanna Antonsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *