Nyheter

Publikfri flyguppvisning

Nyheter I helgen har det varit den årliga träffen för modellflyg hos Radioflygklubben Skilling i Skillingaryd, i år dock utan publik. 

Föreningen vädjade för förståelse  [1/7]

Felsökning av ett plan  [2/7]

Åke Junander Från Kristanstad  [3/7]

Dags för start  [4/7]

Där lyfter det!  [5/7]

Mattias Andersson är ordförande i Radioflygklubben Skilling  [6/7]

Lugn och stilla utan publik  [7/7]

– I helgen har det varit superväder så det är jätte tråkigt att inte kunna visa upp oss för ortsborna, säger Mattias Andersson, ordförande i klubben. En sådan här fin helg hade vi kunnat få 500-1000 besökare men som arrangör måste man ta sitt ansvar.

Till detta arrangemang har man begränsat deltagarantalet till 50 personer, inklusive familjemedlemmar som hjälper till. På detta sätt undviker man stora folksamlingar och kan stävja mot smittspridning. En stor skillnad för klubben är också att allt arbete som i vanliga fall läggs på korvgrillning, parkeringsvakt och anvisningar för besökare i år försvunnit.

– Vi var osäkra på om vi skulle arrangera årets meet, berättar Mattias. Vi körde ett testevenemang under vecka 28 för att se om vi kunde hantera det med hygien och avstånd och det gick bra. 

I helgen var det runt 20 piloter med plan på plats samt deras familjer och Mattias berättar att de inte tvingats neka någon att medverka. 

– Vi trodde att det skulle bli jätte fullt men har legat på en bra nivå, berättar han. Det är bra att folk respekterar och är rädda om sig själv. De som är här tycker det är kul, är väldigt positiva och glada att det genomförs. Vi har ju samma intresse så vi vill träffas.

Många av piloterna är återkommande gäster och de är från hela södra Sverige Det skapar också en trygghet menar Mattias då alla respekterar och bryr sig om varandra. Bland annat finns piloter från Tranås, Borås och Kristianstad.

– Jag kommer så ofta jag kan och de bjuder in, skrattar Åke Julander som åkt från Kristianstad för helgens träff.

Tidigare år har man arbetat förebyggande mot brand och liknande men detta har varit en ny utmaning som arrangör menar föreningen.

  Man lär sig väldigt mycket som arrangör idag och man måste ligga steget före och göra en riskbedömning. Vi har läst på om ordningslagar och folkhälsomyndighetens rekommendationer så de kan vi väl nu, skrattar Mattias.

Till nästa år hoppas man att situationen ser annorlunda ut och att man då kan bjuda in åskådare som vanligt.

– Vi vill bjuda Skillingarydsborna på en riktigt flyg show!

Taggar

Dela


2 reaktioner på Publikfri flyguppvisning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *