Nyheter

Pure Paca lanserar bäddprodukter av svensk alpackaull

Nyheter Det är Åsa Ragnarsson, uppvuxen i Vaggeryd, som är grundare och VD för företaget Pure Paca som lanserar ett nytt varumärke. Företaget har flera kopplingar till Vaggeryd och Skillingaryd.

Åsa Ragnarsson, VD och grundare. Foto: Jezzica Sunmo.

– Pure Paca har sitt ullager i Vaggeryd och vi köper in ull från bland andra Majsans Alpacka i Fagerhult. Våra väskor till produkterna sys upp i Klevshult och banden på väskorna är tillverkade av Smålandsband i Skillingaryd, berättar Åsa Ragnarsson.

Lagom till vintersäsongen lanseras ett nytt premiumvarumärke inom bäddprodukter. Med kuddar och täcken av svensk alpackaull ska Pure Paca ge sömn en ny dimension. Alpackan anses ha världens finaste ullfiber och det här är den första stora satsningen på svensk alpackaull.

Hur man kan uppnå god sömn är vida omskrivet. Knep som exempelvis nedvarvning, minskad skärmtid och undvikande av koffein känner många till, men vilka åtgärder man kan vidta när det gäller materialet i bäddprodukter är mindre uppmärksammat. Nu lanseras Pure Paca, ett premiumvarumärke för svensktillverkade bäddprodukter av alpackaull. Först ut på marknaden är täcken och kuddar för vuxen respektive baby. Genom att omslutas av ett naturligt funktionsmaterial som andas och håller en behaglig temperatur – inte för varm och inte för kall – kan både kropp och sinne vila.

Svenskt varumärke – svensk närproduktion
Pure Paca förädlar svensk alpackaull till högkvalitativa täcken och kuddar i stilren design. Alpackaull är ett råmaterial med naturliga komfortfunktioner och anses vara världens finaste ullfiber. Samtliga produkter från Pure Paca är svensktillverkade enligt närhetsprincipen och varje detalj är noggrant utvald. Alpackaullen kommer från olika svenska alpackagårdar, inklusive Pure Pacas egen alpackafarm i Nykvarn utanför Stockholm. Totalt har drygt ett ton alpackaull använts i den första produktserien, som nu når marknaden.

– Pure Paca har sin grund i en stor fascination för alpackaullens kvalitet och potential som råvara. Vi är först ut på marknaden med en storskalig satsning på svensk alpackaull. Efter fem års intensivt arbete med produktutveckling är jag otroligt glad och stolt över att nu kunna erbjuda en bekväm, naturligt funktionell och hållbar lösning för dem som vill sova gott på riktigt, säger Åsa Ragnarsson, grundare och vd för Pure Paca.

Bäddprodukter som andas
Alpackaullens viktigaste egenskaper i bäddprodukter är att den isolerar, andas och leder bort fukt. Ullen är dessutom flamsäker, luktfri och smutsavvisande.

– Alpackor är magiska djur och deras ull är en fantastisk råvara med isolerande egenskaper. Fibern är naturlig, fuktavvisande, slitstark och håller länge, vilket gör alpackaull optimal i bland annat bäddprodukter. Man sover bra och mår därför bra. Att lokalt producera täcken och kuddar i alpackaull är komplext och därför imponeras jag av Pure Pacas arbete. Under tillverkningsprocessen har det värnats om såväl svenska alpackor som natur och varje detalj är väl genomtänkt, säger Amanda VandenBosch, ägare av Stanford Livestock International samt internationell alpackadomare och ullexpert, flitigt anlitad världen över.

Omslagsbild. Foto: Andreas Lind

Pressmeddelande

Majsan med sina alpackor i Fagerhult. Foto: Fotograf Magdalena.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *