Nyheter

Torbjörn blev fastighetschef

Nyheter Efter en gedigen arbetskarriär kände han att han inte var klar med kommunala världen. Idag sitter Torbjörn Isaksson från Norrahammar som fastighetschef i Vaggeryds kommun. Vi har träffat honom för att få veta mer om vår nya chef.

När vi möter Torbjörn Isaksson i korridoren välkomnas man av en lugn herre som tillsammans med några medarbetare tillhör fastighetsenheten på kommunkontoret i Skillingaryd. Fastighetsenheten ligger under kommunledningskontoret men sitter granne med tekniska kontoret i Skillingehus.

– Jag började som ingenjör på ”Fläkten” i Jönköping 1976 där jag utvecklade ventilation. Eftersom jag reste väldigt mycket i tjänsten och barnen var små hemma valde jag att 1990 börja jobba på byggnadskontoret inom Jönköpings kommun. Där hade vi en fastighetsenhet som utförde ny och ombyggnadsprojekt där fanns även en park-, gatu-  och VA-enhet. Det var innan det blev ett tekniskt kontor -, park-, gatugren på vår avdelning. Vid den tiden var det stora byggbomben i kommunen då vi skulle ta över äldreomsorgen från landstinget och alla äldreboende skulle byggas, Elmia skulle också byggas ut med nya stora hallar. Det var en mycket rolig tid. Egentligen var det otänkbart att gå från privat sektor till kommunal, men det var verkligen inget jag ångrar. Högt tempo och fantastiska arbetskamrater, börjar Torbjörn berätta.

Efter något år blev Torbjörn verksamhetschef i Jönköpings kommun, där ansvaret låg på att basa över driftpersonalen som var ett 70-tal till antalet. Redan för 14 år sedan sökte han den tjänsten han har idag men blev då tvåa till fastighetschefstjänsten.

– Runt 2008, då jag närmade mig 50, kände jag att något nytt måste hända i livet. Jag sökte mig tillbaka mot privata branschen. Bland annat jobbat som inom byggbranschen i Norge och ett företag utanför Nässjö som bygger färdiga husdelar. Jag har besökt 55 kommuner i Sverige, så jag har rest en del, menar Torbjörn.

– Men efter ett tag kände jag att jag inte var klar med den kommunala världen och ville tillbaka. Jag sökte jobb med tio mils radie hemifrån för att få mer tid för min hobby. Runt midsommartid ringde dåvarande kommundirektören Bengt-Olof Magnusson och sa att jag hade fått jobbet som fastighetschef här i Vaggeryds kommun och tackade såklart ja, säger Torbjörn.

– Det bästa med att jobba med fastigheter är att det är en blandning av nytt och gammalt. Här finns mängder med utmaningar. Vi har en begränsad peng som ska användas sunt så vi kan inte bygga allt nytt på en gång. Underhållet är det viktigaste för att få till ett bra fastighetsbestånd, förklarar Torbjörn.

På tal om hobby och almanackans bilder på Torbjörns rum kom givetvis frågan om vad han gör när han inte jobbar.

– Egentligen tvingade jag mina barn att spela fotboll när de var i sjuårsåldern. Men sen ville de göra något annat och jag nämnde väl något i stil med att ”det finns inget annat”. Jodå, sa mina pojkar – ”Jag vill köra motorcross”. Och med tre pojkar… Vad gör man? Eftersom jag själv är motorsportsintresserad var svaret självklart. En av mina pojkar har kört motocross i sverigeeliten och den andre grabben är driftingförare och rankad topp fem i Sverige. När motorcrossgrabben blev äldre köptes en racingbil in som han tävlade flitigt med. Så jag är givetvis stolt över mina grabbar och min flicka, som faktiskt själv valde att spela fotboll och innebandy, säger Torbjörn med ett leende.

När sonen skulle sälja racingbilen för att köpa hus nämnde pappa Torbjörn att ”här säljer vi inget”.

– Jag tog över bilen och kör idag med en Chevrolet Corvette på racingbanorna i Sverige. Tävlar i sportvagnsmästerskapet och vi kör våra race tillsammans med STCC, avslutar Torbjörn.

Nu gäller det verkligen racerfart på fastighetsavdelningen då Torbjörn fått stora projekt att ta tag i. Vårens jobb innehåller bland annat mejeritomten som skall bli ett äldrecentrum i Skillingaryd, förskolor, byte av fönster på skolorna i Hok och Svenarum samt mycket mycket mer…

Torbjörn Isaksson är vår nye fastighetschef

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *