Nyheter

Räknar med att få ordning på underskottet

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden har haft ett tufft ekonomiskt år men nämnden räknar inte med något minus vid årets slut

Som tidigare i år har nämndordförande Jenny Larsen berättat att nämnden jobbar för att få en budget i balans under året. Sista september var det 1,9 miljoner ”kvar” att räta ut ur ekonomisk synvinkel.

– Vi har fortfarande 1,3 miljoner i minus när vi ser året fram till sista september. Men vi räknar med att det ska vara plus, minus, noll vid årets slut. Vår totala budget för hela året är 409 miljoner kronor, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Störst minus ligger på grundskolan där det är röda siffror på totalt 2,4 miljoner kronor och största avvikelsen gäller framför allt kostanden för de elever som inte går i kommunal grundskola (IKE). Samma sak gäller för gymnasieskolan, där det just nu är minus 1,7 miljoner kronor och där IKE (elever som inte går i kommunal skola) avser 1,4 miljoner av totala 1,7 miljoner kronor.

– När det gäller gymnasieskolan ser vi att fler går i Jönköping än vad vi tänkt, menar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Förskolan ligger just nu på plus på 2,2 miljoner kronor där det noteras att lönerna är en stor del av överskottet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *