Nyheter

”Rätta till lamporna”

Nyheter Tekniska nämndens önskade att få använda nästa års pengar i kassan för att lysa upp centrala delarna av tätorterna igen

Arkivfoto

Som vi har berättat tidigare äskade tekniska nämnden medel ur nästa års investeringspeng, 100 000 kronor, till att rätta till armaturer och belysningen vid centrala delar av Vaggeryd och Skillingaryd. Nämndens budget för reinvestering och gatubelysningsåtgärder är borttagen därav önskar man från tekniskt håll hjälp från kommunstyrelsen.

Den viktiga belysningsfrågan fanns på dagordningen när kommunstyrelsens arbetsutskott hade sammanträde.

– Vår bedömning är att vi inte kan flytta investeringspengar. Då finns det inga till 2021. Tekniska förvaltningen får ordna detta från driftmedel. Vi ska inte gå in och krabba i det här nu. Vi skickar med ”rätta till lamporna” till tekniska, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Av de 100 000 kronor som äskades var akuta behovet av armatur och belysning Ljungberghsgatan i Skillingaryd, 21.000 kronor, nya armaturer och belysning torget Skillingaryd, 32 000 kronor och passagen i centrala Vaggeryd, en armatur för 8 000 kronor.

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Rätta till lamporna”

Vad kostar inte alla elbilar i inköp och alla elstolpar i inköp och montering och ombyggnader av rondeller i Vaggeryd? Icke rondell tog väl två år innan den blev färdig – tur att det finns skattebetaalre

Redaktionen tipsar: Skriv aldrig plötsligt stora bokstäver i ett ord mitt i en mening så slipper vi att lägga tid på att ändra. Tack!

Med. Allt bus som är i kommunen är det väl inget att tänka på. Bara byt för pengar till underhåll av belysning är ju fortlöpande då det behövs kontroll då och då. För Mejeriet är ju inte ensam om att behöva belysning i skillingaryd. Trygghet för alla.

Vilka delar av driften ska vi dra ner på då det inte finns några pengar kvar på grund av under många år nedsatt underhåll.
Undrar vilken värld kommunstyrelsens arbetsutskott lever i?

Det får tydligen vara mörkt i Skillingaryd några månader till.

Redaktionen tipsar: Skriv aldrig bun, au, kf, ks eller liknande utan orden i sin helhet så slipper vi att lägga tid på att ändra. Tack!

Skrattretande diskussion. Reparation borde väl ha gjorts omgående innan den mörka årstiden. Tänk om laddningsstolpar till kommunens elektriska bilarna går sönder. Vilken otäck tanke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *