Nyheter

Reflektion från folkvalde Gert

Nyheter "Jag fortsätter att vara stolt över vår kommun och det finns inget i den som är så bra eller perfekt utan att det går att förbättra. Men förbättringar kommer utifrån engagemang hos engagerade medborgare, folkvalda politiker och en verksamhet som levererar kommunala tjänster". Läs kommunstyrelsens ordförandes brev om vikten av hur man beter sig mot varandra.

Sverige har Europas bästa äldrevård enligt Pisa-liknande mätningar. Vaggeryds kommun ligger också högt i många rankningar/öppna jämförelser som bland annat SKL genomför. Man kan givetvis lita mera på tidningskommentarer än på genomförda statistiska mätningar, det är till upp var och en. Senaste genomförda mätning när det gäller medarbetarnas engagemang är också väldigt högt sett ur ett nationellt perspektiv. Våra invånares engagemang i olika samhällsfrågor också hög vilket är mycket bra.

Det som är mindre bra är den stundtals nedsättande tonen på sociala medier mot folkvalda politiker. Att vara en förtroendevald politiker är bland det mest spännande man kan vara med om. Men det krävs också mod, ansvar och enormt mycket tid att sätta sig in i komplexa samhällsfrågor. Att då få till sig att man ler för mycket, är för stolt över vår kommun, saknar verklighetsuppfattning, saknar empati, aldrig ute verksamheten etcetera känns stundtals vemodigt.

För det första så är folkvalda politiker precis lika alla andra invånare i vår kommun. Vi har barn, anhöriga, vänner och bekanta som både jobbar och finns överallt i vår stora kommunala verksamhet. Folkvalda politiker har också som alla andra fel och brister men jag känner ingen politiker i vår kommun som inte vill vår kommun det bästa.

Så jag vill understryka vikten av i hur vi beter oss mot varandra. Och de som inte tror på det demokratiska systemet kan ju lämna ett förslag på hur den kan förbättras eller ersättas.

Jag fortsätter att vara stolt över vår kommun och det finns inget i den som är så bra eller perfekt utan att det går att förbättra. Men förbättringar kommer utifrån engagemang hos engagerade medborgare, folkvalda politiker och en verksamhet som levererar kommunala tjänster. Bra utveckling kommer ur att vi vill varandra väl.

Och jag känner tillit till socialnämndens politiker, tjänstemän och anställda att dom fattar bra beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Framtiden innehåller många svåra beslut med ett skatteunderlag som krymper och medborgarnas krav på ökande av kommunala tjänster. Denna utmaning kan bara mötas av god dialog, ett givande och tagande, tillåtelse att ibland göra fel. För att inte göra någonting alls i en framtid och stå helt stilla är ännu mera fel.

Gert Jonsson
Kommunstyrelsens ordförande Moderaterna

Arkivfoto

Taggar

Dela


6 reaktioner på Reflektion från folkvalde Gert

Tyvärr är det lättare att sitta anonymt och spy galla än att faktiskt försöka åstakomma något vettigt själv.
Tack till er som engagerar er och försöker göra saker bättre !

Bra👍 Så viktig fråga att ta upp. Jag som du har valt att engagera oss i vårt gemensamma samhällsbygge, vi kommer säkert inte alltid göra rätt och vi kommer säkert inte göra alla nöjda. Men jag kan säkert säga att vi försöker göra vårt bästa. Vi har politiska olika ideologier och vi har skillnader i vårt politiska samhällsbygge. Men målet är det bästa för vårt gemensamma samhälle.För mig är det helt okej att ha olika politiska åsikter det handlar om demokrati och yttrandefrihet Men personpåhopp är kränkning och detta kommer jag aldrig tycka är okej.
Med vänlig hälsning
Annelie Borgström
Ordförande i socialdemokraterna i vaggerydskommun

👏👏👏👏 en ledares skrift, inte en chef.
Ja, jag vet, vi sitter i samma parti. Läs då en gång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *