Nyheter

Regelverk för tillgänglighetspris snart klart

Nyheter Vid kommunstyrelsen arbetsutskott senaste sammanträde fanns det fyra år gamla medborgarförslaget på bordet. 

Arkivbild

Till kommunfullmäktige inkom medborgarförslaget om att kommunens ska instifta ett tillgänglighetspris redan 2017. Kommunfullmäktige beslutade att återremittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen i maj 2018. Fullmäktige var positiva till priset, dock var det oklart hur man skulle göra regelverket. 

– Nu har vi gjort ett regelverk och vid nästkommande kommunstyrelse fastställer vi ledamöter i nämnden. Vi har redan haft två sammanträden och man är på gång och uppmuntrar tillgänglighetsarbetet, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

– Märkligt att det här förslaget redan är en mandatperiod gammal. Känns bra att det nu bifölls och att man kommer vidare. Det är angelägna förslag och det känns bra att det äntligen blir någonting av detta, kommenterar Kenth Williamsson (S). 

Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige blir att ge tillgänglighetsrådet i uppdrag att ta fram stadgar och samordna nomineringsarbetet. 

Taggar

1 reaktion på Regelverk för tillgänglighetspris snart klart

Imponerande handlingskraft och starkt intresse visat för frågan. Frågan om tillgänglighetsråd som är minst två år gammal står väl stilla fortfarande. Stig fram nu och förklara er ni som är ansvariga om det nu finns några. Det vore intressant att få se er här om ni nu överhuvudtaget finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *