Nyheter

Regeringens budget – så mycket får Vaggeryds kommun

Nyheter I dag presenterade den socialdemokratiskt ledda regeringen sin budgetproposition för 2018. För Vaggeryds kommun innebär den ett tillskott på drygt 9 miljoner kronor utöver de dryga 15 miljonerna som är en del av välfärdsmiljarderna.

Thomas Strand (S). Arkivbild

Höjt barnbidrag, sänkt pensionärsskatt, investeringar i polisen och försvaret. Det är några av de satsningar som den socialdemokratiskt ledda regeringen i dag lade fram i sitt budgetförslag för 2018.

– Jag är stolt över den budgeten som regeringen presenterade i dag. Den visar tydligt att regeringen prioriterar att stärka välfärden, inte att gynna de med tjockast plånbok genom stora skattesänkningar. Jag är bland annat glad för att barnbidraget höjs, att skatten sänks för pensionärer och att sjukersättningen höjs. Det visar att det spelar roll vilken regering vi har, säger riksdagsledamoten Thomas Strand från Vaggeryd.

För Vaggeryds kommun innebär budgeten preliminärt 3,5 miljoner kronor i tillskott för en jämlik skola samt barn och ungas hälsa, 0,6 miljoner i stöd till extratjänster och 5,5 miljoner i övriga tillskott. Bland detta finns exempelvis stöd till socioekonomiskt utsatta områden, stöd till yrkesvux och avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren.

Utöver detta finns också det tidigare presenterade stödet på 15 miljoner av de så kallade välfärdsmiljarderna.

– Det är också glädjande med den kraftiga förstärkningen på utbildningssidan. Det blir många fler yrkesutbildningssatsningar genom exempelvis yrkesvux och yrkeshögskoleutbildningar. Det är något som är välkommet i GGVV-området. Företagen behöver utbildad personal och nu levererar regeringen en politik för att lösa detta, säger Thomas Strand.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *