Nyheter

Regionen får skarp kritik

Nyheter IVO har granskat regionernas arbete under covidpandemin. I en rapport som presenterades i tisdags konstaterar IVO allvarliga brister hos samtliga regioner i landet. Den aktuella granskningen gäller regionernas arbete i fyra äldreboende, varav Vaggeryds kommun och Furugården pekas ut som ett av dessa

Arkivfoto

IVO´s syfte med granskningen är att se om äldre som bor på särskilt boende har fått vård och behandling utifrån sitt individuella behov vid misstänkt eller konstaterad covid-19 utifrån att det är regionerna som ansvarar för medicinsk vård och behandling.

Regionerna granskas
I Jönköpings län har IVO, i granskningen av regionerna, genomfört en fördjupat tillsyn vid fyra primärvårdsverksamheter, en av verksamheterna är Vaggeryds vårdcentral, som drivs av Region Jönköpings län. Vårdcentralen ansvarar för läkarinsatserna vid Furugårdens vård- och omsorgsboende. Furugården är ett av tre vård- och omsorgsboenden som har Vaggeryds kommun som huvudman.

Kommuner granskas
Den granskning som IVO presenterade den 24 november gäller samtliga regioner i Sverige. IVO gör parallellt med granskningen av regionerna även en granskning av kommuners arbete under covid-pandemin. Denna granskning pågår. Socialförvaltningen i Vaggeryds kommun sammanställer nu underlag och svarar på IVO´s frågor. Senast den 1 december kommer kommunen att skicka in de underlag och svar på frågor som IVO har begärt.

Vaggeryds kommun ser positivt på en fördjupad granskning och analys av IVO, då detta är viktiga delar i utveckling och utvärdering av våra verksamheter.

Källa: Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Fotnot: IVO står för Inspektion för Vård och Omsorg

Fotnot: Förutom i vår kommun finns ett äldreboende i Smålandstenar, Gnosjö och Jönköping med bland de utpekade i granskningen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Regionen får skarp kritik

Inte en dag förtidigt. Alla förtjänar att man gör allt i sin makt att boende ska få rätt hjälp i alla läge. Ej ge palliativ vård för en förkylning eller feber.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *