Nyheter

Regionen presenterar ny vaccinationsplan

Nyheter Är du född 1981 eller tidigare? Då är det snart dags att boka vaccinationstid

Arkivbild

Just nu kan de personer som är 55 år eller äldre boka tid, om man är 18-59 år och tillhör en riskgrupp, om man är 18 år fyllda och får stöd enligt LSS eller personlig assistans, om man är vård- eller omsorgspersonal som under längre tidsperioder arbetar nära patienter och brukare som ingår i fast 1 och fas 2.

Idag presenterar Region Jönköping framtida vaccinationsmöjligheter för yngre, leveranserna av vaccinet är fortfarande begränsade, så därför släpps det i åldersintervaller. Är man född 1971 eller tidigare finns möjlighet att boka tid från och med slutet av vecka 21. Är du född 1981 eller tidigare, 40-49 år, kan vaccinationstid bokas från och med slutet av vecka 23.

För lägre åldrar än 40 år kommer regionens tidplan att uppdateras efter tillgång på vaccin.

Regionen påminner att tidsplanen är preliminär och kan ändras utifrån leverans av vaccin och man kan inte boka tid i förväg utan bokningsbara tider för respektive åldersgrupp släpps enligt ovan nämnda veckor. Tiderna går åt snabbt och hittas ingen ledig tid ombeds man vänta till nästa dag och försöka igen då vårdcentralen efterhand lägger ut tider när de får leverans av vaccin. Regionen vädjar att man själv bokar tid via 1177.se.

Källa: Region Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *