Nyheter

Regn och översvämning diskuterades på nämndmöte

Nyheter Stora regnmängder, riskzoner och översvämningar. Det informerades tekniska nämnden om vid senaste sammanträdet. – Skillingaryd är mer utsatt när det gäller regn än Vaggeryd, menar nämnden.

Arkivbild

Vid tekniska nämndens senaste sammanträde diskuterade man översvämningar. Kenth Williamsson (S) ordförande i nämnden berättar:
– Det var en information om vad vi har för områden som finns i riskzon. Det har svämmat över lite här och där, men inga fastigheter eller vägar som varit i fara. Vi gick igenom vad det är för platser där risk för översvämningar finns. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden:
– Det är egentligen inga nya områden utan vi ser att det är där vi har pratat om tidigare, det gäller vid Power på Båramoområdet, från Fridhäll och kulverten nere vid Mejeriet. Dammen vid Kvarngatan har klarat sig men bäckarna har varit välfyllda från Sörgårdsområdet och ner mot Skillingaryd. Det är stora mängder vatten utifrån som kommer ner och in till samhället, Skillingaryd är mer utsatt än vad Vaggeryds tätort är när det gäller översvämningar. När det gäller fastigheter så ser vi att Fenix 1 har klarat sig bra och att renoveringen av taket har hjälpt. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Regn och översvämning diskuterades på nämndmöte

I Vaggeryd är det Götaforsvägen 38 som drabbas varje gång det regnar och det vet gatukontoret.

Vid regn blir det en stor vattenansamling som täcker halva gatan på Fabriksgatan i Skillingaryd. Där Lasse Ryman hade verksamhet förr. Och man undrar om kommunen har några planer för att åtgärda det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *