Nyheter

Rekordförsäljning av majblommor

Nyheter Även i år ökade försäljning av majblommor trots att det var färre säljare än förra året. Försäljningen slutade, i Vaggeryd, på 137 460 kronor.

Arkivfoto från starten av majblommeförsäljningen i våras

I år deltog 123 elever från Hjortsjöskolan år 3 – 5, Östras, Götafors, Byarums, Hoks och Bondstorps skolor. För andra året i rad kunde man betala med sms vilket utnyttjades av fler än förra året. I år såldes majblommor för 25.000 kr via sms.

Vi är tacksamma för flitiga elever som sålde så mycket blommor och vi tackar de mycket engagerade lärare som stöttat eleverna under insamlingen. Utan dem hade det inte varit möjligt. De bäst säljande eleverna i årskurserna premierades med en biobiljett. Den elev som sålde bäst i år sålde för 4440 kr och fick förutom biobiljett även ett bokpresentkort.

Lokalföreningen får behålla 40 % av insamlade pengar och för vår del blir det ca 55.000 kronor som vi kan dela ut till barn i Vaggeryd med omnejd som söker bidrag hos oss. Vi får in ca 20 ansökningar/år.

Eleverna själva får behålla 10 % av försäljningssumman vilket blir 13.460 kronor. Vi delar också ut 10% till klasserna som deltog i försäljningen som används till rastaktiviteter och fritidsverksamhet.

Resten av de insamlade pengarna går till Majblommans riksförbund. Majblomman hjälper barn på flera sätt året runt för att lindra effekten av barnfattigdom och ekonomisk utsatthet. Det sker genom direkta bidrag till enskilda barn, extra tillskott till skolor och föreningar, opinionsbildning, folkbildning och forskning.

Majblommans lokalförening i Vaggeryd
Ann-Christine Vilsson
Ordförande

Taggar

Dela


1 reaktion på Rekordförsäljning av majblommor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *