Nyheter

Rekordinsamling för Majblomman: 207 595 kronor

Nyheter I år har vi haft en rekordstor insamling i Majblommans lokalförening i Vaggeryd. Eleverna har samlat in 207 595 kronor! Vårt tidigare rekord från 2019 var 150 000 kr. Det slog vi ju med marginal.

Årets Majblomma blev en rekordförsäljning för eleverna i Vaggeryd

Det är elever på Hjortsjöskolans årskurs 4 och årskurs 5, Östra skolan årskurs 3, Hok, Byarum och Bondstorp som deltagit. Sammanlagt har 159 elever varit aktiva i insamlingen. Nämnas bör också att lärarna på dessa skolor haft en viktig roll och vi är väldigt tacksamma att de engagerar sig och hjälper eleverna.

I år har eleverna kunnat sälja både på traditionellt sätt dvs med grön väska och via egna webbshoppar. 18,3 procent har samlats in via webbshop och 81,7 procent via insamling med grön väska. Nästan all betalning har skett via swish, endast få har betalat med kontanter.

Eleverna har som vanligt fått 10 procent provision och klasserna som deltagit kommer också att få 10 procent provision.

– Vi har haft god hjälp av samarbetet med våra lokala butiker. Det har bakats kakor på Ritz och Lilla tårtbageriet, Acleja gjorde fina majblommebuketter och Ica lät oss stå i deras butik och sälja blommor. Ett stort tack till dessa! I år har Svenska kyrkan skänkt en kollekt till oss. Tack för detta också, hälsar Majblommans lokalförening i Vaggeryd.

– I och med rekordbeloppet kommer vi att kunna hjälpa fler barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till. Vi hjälper barn som bor i de områden där vi sålt blommorna, dvs Vaggeryds kommuns norra del. Vi delade förra året ut 40 000 kronor i bidrag till barn i vårt område men i år har vi möjlighet att ge fler barn bidrag. ”Majblomman finns för att alla barn i Sverige ska kunna drömma fritt och tro på sin framtid, oavsett ekonomiska förutsättningar”, avrundar Ann-Christine Vilsson som är ordförande i lokalföreningen. 

Källa: Pressmeddelande från Majblommans lokalförening i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *