Nyheter

Rekordlåg arbetslöshet bland utlandsfödda

Nyheter Arbetslösheten bland utlandsfödda minskar i hela länet. Bäst i länet är Vaggeryds kommun, där arbetslösheten bland utlandsfödda är nere på 11,6 procent.

Aktuella siffrorna över arbetslösheten. Källa: Newsworthy

Även i Värnamo sjunker antalet arbetslösa bland utlandsfödda. Där är siffran nu nere på 14,1 procent. Siffrorna avser mars månad 2019.  Det är den lägsta siffran sedan februari 2009. Totalt är arbetslösheten i Värnamo nu nere på rekordlåga 5,2 procent.
I hela Jönköpings län var arbetslösheten bland utlandsfödda 19,0 procent. Tranås kommun har just nu den högsta arbetslösheten bland utlandsfödda i Jönköpings län (32,1 procent), medan Vaggeryds kommun har den lägsta (11,6 procent).
Källa: Newsworthy
Taggar

5 reaktioner på Rekordlåg arbetslöshet bland utlandsfödda

Då kanske man skall ta dom här uppgifterna från arbetsförmedlingen med en nypa salt ( Donken )
Följer man med och läser ( ej dom etablerade ) tidningarna så blir man mörkrädd hur man ljuger om sysselsättningen graden för våra nya svenskar. När dom ledande politikerna hävdar att vi skall jobba till 75 års ålder för att våra pengar inte räcker så undrar man varför ”svensken” inte gör som gula västarna. Till dom som arbetar önskar jag en fin arbetsdag.

Definitionen på att ha arbete enligt SCB är följande.

”Personer som utfört minst en timmes arbete under en mätvecka, antingen som anställd, företagare eller medhjälpare i ett familjeföretag, räknas som sysselsatta. ”

Så en timme räcker långt

Lite nyfiken på hur dessa uträkning plockas fram!

Måste man vara inskriven på arbetsförmedlingen
eller är det någon/några som sitter på stan och
gissa vem som är arbetslös eller inte?

Det låter mycket bra, men hur många är ”riktiga” jobb där det offentliga inte betalar en del av lönen
När sådana siffror brukar presenteras tar dom styrande inte med hela sanningen,
Det räcker man läser om Filipstad och Vilhelmina hur kommunen kämpar med ekonomin för att arbetslösheten kostar kommunen enorma summor så blir man lite fundersam.

Va glad för människor som får ett jobb i ett nytt land och kan känna att man bidrar och är en del av samhället. Bli inte fundersam, tydligt vad du funderar på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *