Nyheter

Rekordmånga nya coronafall

Nyheter Antalet coronafall ökade kraftigt i Sverige förra veckan. Och i vår kommun rapporterades fler fall än någonsin tidigare. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 2 rapporterades 247 nya bekräftade fall av covid-19 i Vaggeryds kommun.  Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan (+158 fall) och den tredje veckan i följd som antalet bekräftade fall ökar.

Antalet bekräftade fall i Vaggeryd just nu fler än de varit under någon annan vecka under pandemin.

Sett till befolkningen hittades 170 nya fall per 10 000 invånare i Vaggeryd under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Mullsjö, där 229 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 164 686 fall under vecka 2. Det är en ökning med 31 procent jämfört med veckan innan, samtidigt som antalet genomförda tester ökade. Flest nya fall hittades i Åre. I kommunen har 354 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Folkhälsomyndigheten rekommenderade den 20 januari att ge regionerna lägre prioritet åt personer som inte behöver vara fysiskt på plats i sina jobb när det gäller testning. I Jönköpings län genomfördes 18 453, jämfört med 12 138 veckan innan.

Totalt har 10 647 personer i Vaggeryd fått sin första vaccindos fram till vecka ett, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 86 procent av befolkningen fått minst en dos. Det är en lägre andel än i de flesta andra kommuner. Hammarö kommun har vaccinerat flest i hela landet (94 procent).

10 280 personer eller 83 procent av alla i befolkningen i Vaggeryd har tagit en andra dos.

Den tredje dosen redovisas än så länge separat. Den senaste uppgiften för Vaggeryd gäller till och med 11 januari, då totalt 4 251 personer fått påfyllnadsdosen. Det motsvarar 38 procent av den vuxna befolkningen (18 år och äldre).

Källa: Newsworthy

Kommuner i länet

Taggar

Dela


2 reaktioner på Rekordmånga nya coronafall

Tycker tvärtom att det verkar korkat att så många som 10.000 litar på vad som finns i sprutorna och framför allt tror att de hjälper mot covid. Det verkar ju smitta på trots att en del tagit tre sprutor

Endast 10 647 som tagit en dos?!
Jösses. Varför undrar man. Är majoriteten utlandsfödda? Känns surt att följa restriktioner för att skydda personer som ej vaccinerar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *