Nyheter

Rekrytering och innovation på frukostmöte

Nyheter Ett 35-tal näringsidkare och politiker kom till Näringslivrådets frukostmöte på Järnvägshotellet under onsdagsmorgonen.

Diskussioner vid frukostmötet  [1/19]

Anders Stacke från Stacke Hydraulik tillsammans med en glad Gert Jonsson  [2/19]

Fralla och kaffe på morgonen  [3/19]

Tina Blomster och Patrik Kinnbom  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

Järnvägshotellet var det träff med bland annat Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsenheten och samhällsutvecklaren  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

Delar av Arbetsmarknadsenheten  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

Tomas Hagvall från Science park  [13/19]

Katrin och Anders kollar in sina kalendrar  [14/19]

Mycket prat efteråt  [15/19]

Skillingarydsalvan tillsammans med Kenneth Karlsson  [16/19]

  [17/19]

Tina Blomster diskuterar med Jan-Olof Svedberg  [18/19]

  [19/19]

Patrik Kinnbom, näringslivsrådschef berättade om rekryteringsmässan i Holland.

– Det är 12 000 som vill flytta från Holland och utflytten handlar om 400 personer per dygn som lämnar landet. De holländare som kan flytta inom sex månader och har en utbildning i bagaget var de personer som vi var mest intresserade av. Vi hade 150 stycken CV med oss hem och förutom oss var det representanter från bemanningsföretag med i vår monter. Vi har grovgallrat och kommit ner till 50 – 60 personer. Vi kommer att gallra ytterligare och dessa utvalda personer bjuds in till regionen i april. Det kan vara familjer, så skola och bostad måste lösas. Hoppas att någon av dessa hamnar hos oss i vår kommun, säger Patrik Kinnbom.

Tomas Hagvall från Science park är affärsutvecklare i Jönköpings län. Berättade under morgontimmarnas frukostmöte med projektet inovation runaway och forskning på högskolan.

– Det finns 1 000 ideér om året och 300 företagsstarter om året. Vi jobbar mycket med affärsutveckling. Det kanske är så att man fastnat i sin etablering eller man vet inte hur man ska ta sin idé till högre nivån säger Tomas Hagvall som avslutar att det handlar om att uppfylla och uppfinna affärer.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Rekrytering och innovation på frukostmöte

Varför inte anställa dom först? De är väl alla högutbildade
”Dock är 22,4 procent bland utrikesfödda arbetslösa,”

Ett 35-tal Näringsidkare och politiker? Av bilderna ser det ut som ett fåtal Näringsidkare, samt ett 30-tal politiker och tjänstemän. Det var säkert ett fantastiskt möte, som alltid när det allmänna gör något…Eller är detta fake news?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *