Nyheter

Remida öppnar ny lokal i Vaggeryd

Nyheter Under torsdagseftermiddagen var det öppet hus i nya lokalen på Götaforsvägen, ovanför Fritidens förskola.

Anna Eckert, Monica Chism, Annhild Edlund, Åsa Karlsson och Kerstin Nordenstam.  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Stora Remida i Skillingaryd kommer att finnas kvar, men genom en ny satsning blir de ännu mer tillgängliga för hela kommunen. 

– Tanken är att det här ska vara en filial till Remida i Skillingaryd. Man kan jämföra det med en maxibutik i Skillingaryd och mer som en närbutik i Vaggeryd. Detta gör att vi blir mer tillgängliga och att man inte ska behöva bussa elever till Skillingaryd så kan vi ha föreställningar och evenemang även här. På grund av utrymningsskäl så tar vi bara emot barn från förskoleklass och uppåt. Vi har många tankar och idéer inför framtiden om att det kan bli lite ateljéer, plats att bygga på och kreativa rum fast utomhus, berättar Annhild Edlund som jobbar som pedagogista på Remida.

Vi är fyra pedagogistor, två ateljéristor och en resurs som är kopplade till Remida. Vi jobbar mycket ut mot varje förskola men även med skolor och fritidshem. Vi har all slöjdundervisning för årskurs tre i Hok och Byarum med Remida med återbruk och den tanken. Då är vi på plats i skolorna och tar med oss med material och har slöjlektioner, berättar Kerstin Nordenstam, pedagogista på Remida.

– Det är barn- och utbildningsförvaltningen som driver Remida och det är en pedagogisk verksamhet för förskola, skola och fritidshem. Vi samarbetar vi med daglig verksamhet och med kultur- och fritid så till exempel UC-UG har hämtat material till sitt sommarkul så finns de material så delar vi med oss även till andra förvaltningar, avslutar Kerstin.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *