Nyheter

Reservdelar saknas: Buss ersätter tåg

Nyheter Från och med nu och in i en vecka i januari kommer vissa tågavgångar att ersättas med linjelagd busstrafik. Orter som påverkas är bland annat Nässjö, Jönköping, Vaggeryd, Vetlanda och Värnamo....

Resenärer kommer ibland att få åka buss i stället för Krösatåg framöver. Länstrafiken har beslutat att reducera tågtrafiken och ersätta vissa turer med linjelagd busstrafik från och med den 10 december 2023 till och med den 7 januari 2024. Tågtrafiken reduceras på grund av att det saknas reservdelar till dieseltågen. Reduceringsplanen innebär minskad risk för plötsligt inställda tåg och syftar till att öka tryggheten i att åka kollektivt.

Påverkade tågsträckor:

  • Vetlanda – Nässjö
  • Eksjö – Nässjö
  • Vaggeryd – Nässjö
  • Jönköping – Vaggeryd
  • Vaggeryd – Värnamo
  • Nässjö – Värnamo

Efter den 7 januari 2024
Reduceringsplanen som har arbetats fram för tågtrafiken gäller i första steget till och med den 7 januari 2024. Länstrafiken kommer löpande att utvärdera åtgärderna och därefter anpassa efter rådande förutsättningar inför nästa periodplanering. Den 8 januari 2024 träder en ny reduceringsplan i kraft som ersätter den tidigare planen.

Källa: Länstrafiken

Taggar

Dela


5 reaktioner på Reservdelar saknas: Buss ersätter tåg

Du har helt rätt CG, visst måste det tas i beaktande att det uppstår slitage och delar bytas ut!
Men vilken lokalradio lyssnar du till CG, Pågatåg åkte du i Skåne nu bor du bland lingonriset även benämnt krösen😏

Göran! Du har naturligtvis alldeles rätt, och det är jag som lever i det förgångna. Naturligtvis skall det stå Krösatåg och inte Pågatåg! Från det ena till det andra – ha en God Jul!

Är inte det lite få avgångar? Jag tycker det är en daglig händelse att lokalradion räknar upp hur många Pågatåg som är inställda! Sedan måste man väl säga att det är en undermålig upphandling om man inte tagit höjd för reservdelstillgången! När jag gick i skolan hände det väl knappast att tåget till Värnamo var inställt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *