Nyheter

Restaurang på Mejeriet i kommunal regi

Nyheter När kommunstyrelsens arbetsutskott träffas på onsdag är restaurangen på Mejeriet en av punkterna som tas upp

Bild: Vaggeryds kommun

Nu är det dags för kommunens politiker att diskutera hur man vill lösa frågan om restaurang på Mejeriet. Eftersom en restaurang och kök ska vara på plats i mars månad 2020 är det hög tid att komma till beslut i frågan. Det sägs i förslaget att arbetet med en eventuell upphandling av verksamheten är komplicerad och svår att beskriva utifrån dess alla delar som ska falla på plats.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslås besluta att skicka frågan till kommunstyrelsen med förslag att restaurangen på Mejeriet, inledningsvis, ska drivas i kommunal regi. Det sägs också att ett eventuellt nytt politiskt ställningstagande om driften kan komma att tas när verksamheten är i full drift.

I förslaget sägs också att det ska bedrivas en bred verksamhet med bland annat en öppen restaurangverksamhet. Därutöver ska de sköta tillagning av mat och transport tre gånger per/ dag samtliga dagar i veckan till särskilda boenden i Skillingaryd (Sörgården och Mejeriet) samt tillagning av de matlådor som transporteras kyld en gång/ vecka till de som är beviljade matdistribution, vilket är omkring 70 brukare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *