Nyheter

Resterande tomter säljs

Nyheter Efter en lång process har nu arbetsutskottet i kommunstyrelsen beslutat att bryta tidigare upphandling vid Kaffegatan i Skillingaryd. "Viktigt att området blir klart".

Arkivfoto. Flygfoto över Kaffegatan 2015  [1/4]

Tomterna som inte blivit bebyggda än...  [2/4]

Fem hus står klara. Fyra tomter återstår  [3/4]

"Det ska vara röda små stugor som harmonerar med området" säger Gert Jonsson  [4/4]

För fem år sedan upphandlades uppförande av nio stycken småhus vid Kaffegatan. Nu har avtalet upplösts och byggföretaget är införstådd med att tomterna nu kommer att bebyggas av annan byggherre. Kvar på gatan återstår fyra tomter och det har redan tecknats dispositionsrätt för två av dom. Det tidigare byggföretaget kommer inte att uppföra husen, utan kunderna till tomterna önskar anlita egen entreprenör.

– Det här är en lång process. Nu har vi tagit beslutet att sälja resterande tomter då det redan finns förfrågningar på detta. Avtalet med tidigare leverantör har hävts. Viktigt är att man försöker hålla sig till ”små röda stugor” då det ska harmonisera med området. Det finns fyra tomter kvar och det är viktigt att det här blir klart nu när trycket på bostäder är högt, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner nu att resterande tomter på Kaffegatan i Skillingaryd säljs för enskilt byggande till priset av 222 kronor per kvadratmeter.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *