Nyheter

Retro, tuppar, tomtar och kakor

Nyheter Här finns allt man kan tänka sig och lite till. I dag var det öppningsdags för året hos Jul-ljus i Hok och Annas mysiga café

Anna var glad idag när café och butiken öppnades  [1/16]

Här finns allt  [2/16]

I ladan har gamla ladugårdsdörren med divers info fått ett nytt liv  [3/16]

Julavdelningen  [4/16]

Hemrinredning och retro  [5/16]

Skyltar  [6/16]

Påskägg  [7/16]

Ovanliga tuppar fanns i Hok  [8/16]

Vårkänslor i butiken  [9/16]

Anna är en glad och nöjd caféägare  [10/16]

Ladan som är uppbyggd inne i butiken med material från en ladugård i närheten  [11/16]

Fika i mysig mljö  [12/16]

Tomtar på varje hylla  [13/16]

Goda bakelser så här på öppningsdagen  [14/16]

Annika Classon, Åkeköp, nöjd fikagäst  [15/16]

Frida och Malte Virding, Vrigstad  [16/16]

Det har varit stängt i butiken och caféet i 7 veckor med Anna med familj har inte legat på latsidan.

– Vi har besökt mässor, städat undan en del julsaker och byggt om vår butik till vår och påsk säsongen. Sen har vi givetvis varit lite lediga också. Jag har varit hemma hos familjen i Norrland och sen fick vi sol och värme i Egypten, säger Anna Claesson.

I det mysiga caféet sitter Annika Claesson och Frida Virdung med sonen Malte. De båda dricker kaffe och har sett till att få banankolapaj på tallriken.

– Smidigt och mysigt ställe att träffas och fika på. Lite mitt i mellan då jag har många bekanta i Jönköping och jag själv bor i Vrigstad. Då är Jul-ljus i Hok den perfekta mötesplatsen, säger Frida.

Anna berättar vidare om att hösten är hennes högsäsong, där hon har runt 100 – 150 fikagäster om dagen. Nu på våren och sommaren är det lite lugnare då hon kanske bara tar emot cirka 50 fikagäster per dag. Men i kyldisken är det fullt med godsaker och något som passar till alla. Anna tar även emot bussgäster, då hon faktiskt har plats med 80 gäster i caféet och på sommaren finns även 60 platser till utanför butiken.

– Vi säljer julsaker året om, säger Anna när hon visar att hon har tryckt ihop julavdelningen något för att få plats med andra säsongs varor.

– I höstas invigde vi ”ladan” här i butiken. Det här är uppbyggt på rester av en gammal ladugård, så här kan man sitta och fika i lugn och ro i avkopplad mysig miljö, inflikar Anna.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *