Nyheter

”Revykvinnan” Mattias hyllar kvinnan

Nyheter Mattias Lindqvist Toftgård fyller år idag på internationella kvinnodagen och vi har fått en pratstund med mannen från Tofteryd som gärna klär ut sig till revykvinna.

Tofterydsbon Mattias är lärare på Fenix i Vaggeryd och undervisar inom pedagogik och ledarskap inom barn- och fritids och samhällsprogrammet. Idag, på sin födelsedag, har han tillsammans med sina elever uppmärksammat kvinnodagen.

Grattis, Mattias – Du fyller 43 år idag
– Tack! Ja alla grattar kvinnorna samtidigt som jag blir firad. Bra dag att fylla år på.

Vad gör man på skolan en sån här dag?
– Viktigt att vi uppmärksammar dagen. Blivit många diskussioner om det redan nu på förmiddagen. Vi har tittat på ”Gröna cykeln”, en film om en liten flicka som vill ha en cykel i Saudiarabien. Vi är jämställda i Sverige men många länder är väldigt långt ifrån oss och det har vi diskuterat idag.

Du har ofta en kvinnoroll i Tofterydsrevyn, hur är det?
– Det är väldigt roligt, märkligt att våra gamla traditioner om mansrollen påverkar oss. Vi är många män som spelar kvinnor i revyn. Det är Christer Malmborg som hittar på alla galenskaper, säger Mattias och skrattar.
Sist var jag utklädd till Conchita Wurst och före dess var jag en präst som klädde ut sig till kvinna för få till ett giftemål och att lura av arvet av en man.

– Det som gör lite roligt att jag klär ut mig antar jag för att jag är nästan två meter lång. PO Toftgård och Mats Sandberg är också enbart damer under revyn. Mats döpte sin dotter till Ester som han själv heter i revyn.

Blir det Tofterydsrevyn i år?
– Ja, första träffen är här i mars och då får vi höra vad Christer har hittat på som är manusskrivaren. Anna-Maria Toftgård sköter musiken och Ann Erlandsson dansen och PO Toftgård ordnar med all logistik.

Ska du spela kvinna även i år?
– Ja det vet man aldrig, avslutar Mattias och är mycket hemlighetsfull.

Arkivfoto från Tofterydsrevyn, längst till höger är Mattias som fyller år idag

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *