Nyheter

Revyscenen börjar ta form i ladan

Nyheter Om 19 dagar har Mygel & Mögel ”En skola i tiden” premiär i PO:s lada i Nåthult. I dag började scenen byggas. 

Vikvägg som kuliss byggs i Nåthults lada

2018 var senast Tofterydsrevyns ensemble stod på scen. Om 19 dagar är det äntligen dags igen och vi åkte ut till ladan innan lunchen när arbetet med scenen startade.

Christer Malmborg, med dottern Doris och Lotta, har börjat att göra en vikvägg. 

– Årets revy är skoltema och i dag får vi upp kulisserna är tanken. Vi har byggt en ram här som ska målas. Det blir en vikvägg, är den öppen så är det klassrum och är vikväggen stängd då sitter vi i lärarrummet. Rekvisitan görs här på plats också, säger Christer Malmborg som, förutom snickare under dagen, även har skrivit allt manus.

Dottern Doris hade räknat ut hur många repliker som ska göras under en föreställning. 

– Jag har 12, pappa har 52 och rektorn (reds anm; Hanna Axelsson) har 122, kommenterar Doris. 

Revypappa PO fortsätter:
– I lördags var här bröllop, men nu är det revyförberedelser och föreställningar fram till slutet av augusti. Vi har plats för 200 vid varje föreställning och hälften av biljetterna är sålda, så det vill till att man bokar för att få plats. Vi lovar att här blir det drag i ladan under augusti månads helger. 

75 personer som har anknytning till Tofterydsbygden jobbar med årets revy. 

Dagens scenbyggare tar kort paus för posering. Från vänster främre raden: Valdemar Toftgård, Samuel Toftgård, PO Toftgård, Doris Malmborg, Christer Malmborg, Lotta Malmborg och Magnus Erlandsson I bakre raden ses Mattias Toftgård Lindqvist och Magnus Dahlkvist.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *