Nyheter

Rider för ”Min stora dag”

Nyheter Från norr till söder pågår Sverigeritten och i helgen är det dags för några mils tur i vår bygd

Islandshästen Glóey på tur. Foto; Hanna Johansson

Den 13 juni startade Sverigeritten i Kiruna och budkavlar har sedan dess ridit sig ner till Småland. Imorgon blir ritten från travbanan i Vaggeryd och dagsetappen tar slut i Kävsjö. På söndag tar turen sig vidare mot Dannäs.

Hanna Johansson från Lilla Trulsabo, sydväst om Skillingaryd, är arrangör av dag 57 och 58 av Sverigeritten.

– Jag fick frågan i april då det var en tjej som hörde av sig. Jag gick igång direkt när det handlade om insamlingen till ”Min stora dag” så svaret blev såklart ja. Maria Agarjanovs, från Vaggeryd, och jag rekade var vi kunde rida någonstans. Vi lämnar Vaggeryds travbana klockan 09 imorgon och rider genom stora delar av Höglandsleden, genom grusvägar, diken och skogsvägar. Vi landar här i Lilla Trulsabo efter lunch då vi och våra hästar tar en behövlig paus. Jag bjuder på soppa och vi pausar här i några timmar innan vi fortsätter förbi Mässeberg och förbi Flaten ner mot Kävsjö. Förmiddagsetappen är 2,9 mil och eftermiddagen är 1,2 så hela dagsritten blir över 4 mil, berättar Hanna Johansson.

– Under söndagen startar vi i Kävsjö och dagsetappen avslutas vid Dannäs våffelcafé. Det finns en digital sparbössa för insamlingen till ”Min stora dag” och vill, eller kan, skicka pengar via den kan man kontakta mig, så hjälper jag till.  Min häst heter Glóey. Hon är 13 år och är supertaggad. Hon är en fantastisk tävlingshäst men har fått vila lite extra några dagar här nu innan. Islandshästar bygger upp kraft under tiden de rör på sig, jämfört med andra hästraser, så en ritt på några mil är inga problem för dessa. Man kan vara med och rida på annan häst än Islandshäst, men man måste vara medlem i Islandshästarnas lokalförening. Det är första året det här arrangeras och kan Island har ridresor så varför kan inte vi? Vi har också en fantastisk natur att visa upp. Vill ni se oss så passerar vi Skogshyltasjön vid 09.30 och Flaten vid 17.30 under lördagsetappen, avrundar Hanna.

Sverigeritten är ett nationellt evenemang för Svenska islandshästförbundets medlemmar. I Sverigeritten vandrar budkaveln via Islandshästförbundets lokalföreningar från Kiruna i norr till Ystad i söder. I samband med ritten insamlas pengar till organisationen ”Min stora dag” som kommer att bidra att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Den digitala sparbössan för insamlingen av ”Min stora dag” finns här

Sista etappen avslutas i Ystad den 16 augusti.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *