Nyheter

Riksdagsbesök i Elghammar

Riksdagsbesök i Elghammar

Nyheter Riksdagsledamoten Johanna (S) besökte Wog i Elghammar

Johanna Haraldsson från Vetlanda och riksdagsledamot i civilutskottet besökte under fredagsförmiddagen Vaggeryds kommun.

– Jag är ute och träffar företag och medlemmar i IF Metall under måndagar och fredagar i veckan. Vi jobbar mycket med utbildningsmöjligheter inom företagen och gör stor satsning på kunskapslyftet. Vi jobbar för förbättringar för företagen så dessa kan växa. Jag fattar många beslut i riksdagen och det är viktigt för mig att veta vad företagen behöver för att kunna växa, säger Johanna.

– I Skillingaryd är jag inte så ofta, så det här kommer att bli en intressant dag, fortsätter Johanna.

Dagens besök på förmiddagen var på WOG metall i Elghammar, strax väster om Skillingaryd. Där träffar vi Tommy Ottosson som är fackföreningen Metalls klubbordförande på WOG, Fredrik Johansson, fackligt politiskt ansvarig på Metall samt en av delägarna, Daniel Wolbe.

Daniel Wolbe presenterar WOG metall i korthet för Johanna Haraldsson. Företaget började med TV-bänkar och numera gör butiksinredning, berättade Wolbe.

– Vi är ett trettiotal anställda här i Elghammar. Vår styrka är att vi har egen lackering och korta ledtider. Eftersom vi har både trä och metall i vår verksamhet kan vi ha en helhetslösning för våra kunder. I mars kommer vår nya rörlasermaskin som kommer bli Elghammars största invenstering samt att vi har installerat en ny monteringslina på WOG i Vaggeryd, fortsatte Wolbe.

Han är optimistisk inför företagets framtid.

– Det är en ljus framtid för oss trots att det är snabba svävningar i branschen.

Daniel Wolbe berättar för Johanna att de är sex delägare till företaget och tanken är att vi ska anställa mer personal i och med att vi hittar nya marknader.

Johanna hade många frågor och avslutade med att fråga om det finns något som företaget vill ha med sig till riksdagen? Fredrik nämner bland annat att det är tufft och svårt att bli nyföretagare. Regeringen måste ta orosignalen på allvar och förenkla nyföretagandet samt att stimulera nyanställning av personal samt större satsning på språkutbildning för nyanlända, tyckte han.

Besöket i Elghammar avslutades med en rundvandring i fabriken, där riksdagsledamoten fick en pratstund med de anställda.

Sara Mejving

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *