Nyheter

Riksdagskandidat besökte Fenix

Nyheter Anna Mårtensson (L), riksdagskandidat från Jönköping, fanns på plats i Vaggeryd idag för att träffa elever.

Anna Mårtensson (L) framför sina partikompisar i kommunen Thore Olsson, Ann-Christine Holmgren och Abdirahman

Tanken var att även Birgitta Olsson (L) skulle komma till Fenix innan lunch men ett försenat tåg ställde till det och partikompisen Anna Mårtensson från Jönköping fick svara på elevernas frågor och diskutera skolan.

– Syftet med besöket här på Fenix är att vi ska presentera vår politik och lyssna av med lärare och elever vad som är viktigast i skolan. Lugn och ro i klassrummen står mycket högt på listan. Det är inte bara mobiltelefoner som stör utan det kan också vara att en elev kommer försent till en lektion. Arbeta fram bättre digitala läromedel är en annan sak som har kommit upp, säger Anna Mårtensson (L) som i höst kandiderar till riksdagen.

Under 12 år har Anna Mårtensson (L) suttit i kommunledningen i Jönköping och var även kommunalråd under förra mandatperioden. Anna Mårtensson har jobbat som åklagare i många år, men siktar nu på en riksdagsplats i Stockholm efter valet i höst.

– Anledningen till att vi är här i Vaggeryd idag är att liberalerna här i kommunen stöttar oss mycket, både mig och Birgitta Olsson. Det känns, såklart, viktigt att vara här och träffa partikollegor, elever och lärare, avslutar Anna Mårtensson (L) som kommer att fortsätta sin länsturné under sommaren.

Thore Olsson (L) var nöjd med besöket på Fenix som skulle efterföljas av lunch, besök på Arbetsmarknadsenheten och till sist föreläsning senare i eftermiddag på Fenix av Birgitta Olsson (L).

– Tycker det är modiga kvinnor som vågar utmana, kommenterar Thore Olsson.

Abdirahman bor i Vaggeryd och, även om han inte fått rösta ännu, är han politiskt engagerad och var med idag på Fenix och bjöd på godis och dricka till sina kamrater på skolan.

– Roligt att få träffa Anna och senare även Birgitta. Jag har alltid varit intresserad av politik och man vill vara en del av demokratin och då ska man hjälpa till på det kommunala planet, där det händer mycket, säger andraårseleven på samhällsprogrammet Abdirahman.

Raymond Petersson, lärare i samhällsprogrammet, kommer förbi och nämner att Fenix är väldigt ambitiösa när det gäller valdebatter och att alla demokratiska partier är välkomna att prata politik med eleverna.

– Birgitta Olsson var min partiledarkandidat. Jag gillar Jan Björklund också, men jag tror att vi behövde en ny partiledare. Birgitta står för många frågor som jag värnar om, bland annat skolan, solidaritet, rättvisa och HBTQ-frågor. Hon är dessutom inte rädd för att säga vad hon tycker och står för det också, det gillar jag, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Thore, Anna, Ann-Christine och Abdirahman framför (L)-tavlan där eleverna fick sätta en liten prick för vilken fråga de tyckte var viktigast

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *