Nyheter

Riksdagsledamot på besök

Nyheter Johanna Haraldsson (S) besökte Vaggeryds kommun med anledning av bostadsfrågorna. Ett gedigert program väntade Johanna och bland annat så informerade barn- och utbildningförvaltningen om den nya lärlingsutbildningen på Fenix.

Stina Nordström på barn- och utbildningsförvaltningen berättade om nya lärlingsprogrammet för Johanna Haraldsson (S)  [1/4]

Gedigert fredagsprogram för riksdagsledamoten Johanna  [2/4]

Stina och Johanna lyssnar på Per-Erik Lorentzon, förvaltningschef på barn- och utbildning  [3/4]

(S) gänget samlat. Från vänster Roger Ödebrink, Kenth Williamsson och Johanna Haraldsson  [4/4]

Till kommunhuset kom idag Johanna Haraldsson (S) på besök och under eftermiddagen fick hon träffa representanter från barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans med partikamraterna Roger Ödebrink och Kenth Williamsson.

Riksdagsledamoten fick en gedigen information om nya utbildningen på Fenix av Stina Nordström och Per-Erik Lorentzon från barn- och utbildningsförvaltningen.

– Vi kommer att ha ett bra upplägg där man kommer att vara lärling på kommunens olika byggföretag. Vi kan inte ha alla program, men vi ska ha rätt på program här på Fenix, säger Per-Erik Lorentzon.

– Jag träffade alla niondeklassarna häromdagen och informerade om lärlingsprogrammet, 7 – 8 stycken var redan intresserad, säger Stina Nordström.

– Handledarna är mycket ute och jobbar på lärlingsplatsen, det skapade en tillhörighet i skolan. Viktig avvägning är vad som behövs. Just nu är det högt tryck på byggsidan och då är vi glada att lärlingsprogrammen utökas, säger Johanna Haraldsson (S).

– För 10 – 15 år sedan pratade vi inte om byggprogram. Nu är det annat tänk och resonemang här i kommunen, menar Roger Ödebrink.

– Vi kan möta med uppdragsutbildning då vi har många nyanlända. Mycket stort arbete. Många kan mycket, men svenskan är så otroligt viktig på en arbetsplats idag, menar Per-Erik Lorentzon. 

Målet med besöket i kommunen är att Johanna varit hos flera andra kommuner och pratat om bostadsmarknaden samt bostadsfrågor. Bostadspolitiken på riksnivå handlar det nästan bara de större städerna och hon vill ha med sig kunskaper om hur det fungerar i andra delar av landet.

– Vi har bostadsbrist i hela landet men vi har olika förutsättningar. I en liten kommun står man tillsammans. Det jag kommer att ta med mig härifrån är vilka problem som uppstår. Lantmäteriet är en bromskloss i bostadsutvecklingen. Ser även att Vaggeryds kommun är en av två kommuner i länet som inte sökt ”kommunbonusen”. Det är bidragspengar för att stärka bostadsplanen, säger Johanna. 

– Våra riksdagsledamöter är vår kanal upp till utskotten, så besöken här är väldigt viktiga, avslutar Roger Ödebrink. 

Johanna Haraldsson (S) sitter i riksdagens civilutskott och bostadsutskottet. Under infoträffen fick hon veta mer hur Vaggeryds kommun hanterar bostadsfrågan, besök hos VSBO, kommunal infrastruktur och på eftermiddagen var nya lärlingsprogrammet i fokus. Besöket i kommunen avslutades med en rundtur på Zenergy. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *