Nyheter

Riksettanrallyt tar målet vid Bredasten

Nyheter Gamla fordon på riksettan och avslutning med fika en dag i maj. Snart är det dags för Riksettanrallyt som i år har målgång vid Bredasten i Värnamo.

Arkivfoto från Riksettanrallyt med avgång från Slätten förra året

Det är Vaggeryd, Jönköping, Ljungby, Värnamo, Örkelljunga och Markaryds kommuner som turas om att vara värdar för Riksettanrallyt. I år  är det Värnamo kommuns värdår och i maj blir det målgång vid Bredasten i Värnamo.

– Riksettanrallyt har blivit större och större, förra året var målgång i Ljungby och kommunen där satsade stort med Tina Törner som konferencier, modevisning och mycket mera. Första gången rallyt kördes kom 150 fordon, förra året var det 1 200 fordon, berättar Ewald Ekman vid Götaströms fordonshistoriska klubb.

Årets färdplan från norr; Jönköpings gamla flygfält och Slätten Skillingaryd.
Årets färdplan från söder; Örkelljunga, Markaryd, Ljungby.
Målgången beräknas vara vid Bredasten i Värnamo klockan 12.00.

Nästa år, 2019, är det Vaggeryds kommun som står som värd och planen är att målgången då blir vid Travbanan i norra delen av Vaggeryd.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Riksettanrallyt tar målet vid Bredasten

Håller med Linus låt målgången var i skillingaryd.
Slätten är väl en bra plats att ha målgången på så folk kan komma och titta lätt och smidigt på bilarna . Dom som kör vill ha puplik.

Håller med Linus !
Dra bort det så långt som möjligt för de flesta i kommunen är onödigt
Deltager och publik passar ju på att gynna orten på travbanan finns inget
De som kör vill väl ha publik

Varför mål nästa år ska vara vid en travbana med hästluktsskit. Målet ska vara i Skillingaryd där alla deltagare kan få möjlighet till skillingaryds unika restaurangliv och unika affärer,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *