Nyheter

Riva eller sälja fastighet?

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde diskuterades fabrikslängan vid Smedjegatan i Skillingaryd där Strömslund tidigare fabrik fanns

Riva eller sälja?

Riva eller sälja. Det är frågan för den gamla fabrikslängan utmed Smedjegatan i Skillingaryd. 

– Tanken är att man behöver riva men Allan Ragnarsson (M) hade en poäng i att den kan säljas till någon privat. Vi äger byggnaden idag och den har alltid varit uthyrd. Vi har haft en del problem med vattenskada i källaren och där är det nyrenoverat. Vi har bett förvaltningen att ta fram restvärde på byggnaderna. Antingen rivning eller försäljning, kommenterar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Fastighetschefen svarade, under nämndmötet, att såväl rivning som försäljning är möjliga alternativ men uthyrning inte är aktuellt framöver.

Idag hyrs fabrikslängan av diverse företag, privatpersoner och föreningar.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Riva eller sälja fastighet?

Håller med om att det ser väldigt fult och förfallet ut när man passerar här med tåg. Riv!
Bostäder vore lämpligt här om man kan bullerskydda på lämpligt sätt mot järnvägen. Men nu är vi här igen. Man kan inte bygga bostäder på en plan som är avsedd för industri och verksamheter. En ny detaljplan måste i så fall tas fram – men är ju inte omöjligt.
Att sälja är en dålig lösning eftersom kommunen då förlorar rådigheten över marken och det fortsätter att se anskrämligt ut. Nya bostäder behövs.

Större lägenheter är det väl inte så gott om, det kanske vore något. Alternativt, riv och sälj det till någon som måste bygga bostadsrätter, det saknas också.

Håller med, risken är om en privat köper det att det inte finns kapital eller enbart ser avkastning som intresse och fortsatt bara ser allmänt ledsamt ut för vårt samhälle.
Riv och bygg med kommunen! Bygg snyggt med trevlig miljö.

Håller med Göran Lemke .
Miljön längs järnvägen är en skamfläck för samhället. Riv alla gamla fula byggnader och bygg bostäder. Bullerregler går att lösa om viljan finns.

Fastigheten köptes för många renoveringar sedan för att rivas! Vad är det som har ändrat det beslutet?
Att sälja torde vara svårt, titta på en av grannbyggnaderna som varit till salu ganska länge!
Nej sanera nu på båda sidor om vår genomfartsled järnvägen, bygg bostäder med garagebyggnad mot järnvägen!

Till det yttre ser fastigheten rätt så nergånget ut. Och ska det säljas så får man hoppas att den nya ägaren/ägarna renovera upp det yttre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *