Nyheter

River upp avtalet – förhandlar på nytt

Nyheter Kommunen gick inte efter likabehandlingsprincipen och förvaltningsrätten godkänner fastighetsskötarnas överklagan

Arkivfoto

Två anbud om att sköta fastighetsskötseln inkom till kommunen när ett nytt treårsavtal skulle upphandlas. Anbudet från Axcell innehöll det lägsta priset och kommunen antog anbudet. Anbudslämnare nummer två, Primär, var inte nöjda med beslutet och ansökte om överprövning hos Förvaltningsrätten, vilket nu har godkänts.

Förvaltningsrätten godkänner de ansökan om överprövning och meddelar att upphandlingen får avslutas först sedan utvärdering har gjorts och rättats varvid anbuden från Axcell inte får beaktas.

– Vi delade upp upphandlingen i yttre och inre tjänst. Primär, som tidigare haft skötseln av våra fastigheter, fick den yttre och Axcell fick den inre. Primär överklagade och förvaltningensrätten gick på deras linje. Vi fick bara in två anbud. Nu river vi upp treårsavtalet och gör en ny upphandling. Förhoppningsvis kommer nya aktörer också att lämna sina bud, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Enligt överklagan fanns inte kravet på miljö- och kvalitetssystem med i anbudet liksom inte pris för skötsel av ett antal fastigheter i kommunen. Upphandlingen är värd ungefär 3 miljoner kronor. 

Taggar

Dela


1 reaktion på River upp avtalet – förhandlar på nytt

Jag förstår kommunen att går vidare med andra aktörer.Sedan om de är billigare eller dyrare tycker jag inte är det relevanta utan bra service.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *