Nyheter

Robin ny i BUN

Nyheter Ny andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden blev nyligen Robin Ahlnér (KD). – Barn- och utbildningsfrågorna är en av anledningarna till att jag gav mig in i politiken…

Robin drivs av barn- och utbildningsfrågor så platsen i nämnden var självklar när frågan kom från partiet.

Partikollegan Nicklas Nordquist avsade sig uppdraget på grund av studier och näst på partilistan stod Robin Ahlnér, vem är Robin undrade vi?

– Är rätt ny i kommunpolitiken här i Vaggeryds kommun. Flyttade till kommunen, och Starkeryd, för nio år sedan. Jag kommer ursprungligen från Furusjö. Jag och frugan bestämde oss för att vi ville ut på landet, en stuga blev ledig som vi kunde hyra. Frun jobbar som lärare här i kommunen och vi har tre barn. Jobbar på Lantmännen och varit tidigare lite engagerad i politiken i Jönköpings kommun för kanske 15 år sedan då jag var ersättare i kommunfullmäktige. Är uppvuxen i KD då min pappa var politiker i Habo kommun där han satt i barn- och utbildningsnämnd samt socialnämnden, han var partiombudsman för länet och engagerade sig i regionpolitiken, så politiken har jag i blodet. Jag är också engagerad i Hagshults missionsförsamling som tonårsledare och UV-scoutledare.

När frågan till Robin kom, att ersätta Nicklas i barn- och utbildningsnämnden, säger han; 

– Jag tänkte det kunde vara kul, barn- och utbildningsnämnden är en av de anledningarna till att jag gav mig in i politiken. Jag hamnade där jag har mest intresse, så det här blir bra. 

Vad ser du mest fram emot i barn- och utbildningsnämnden?

– Jag ser fram emot framtida lokaler inom skolans verksamhet och vill engagera mig gällande de vikande betyg. Ska bli spännande att se vad vi i politiken kan göra. Det hänger såklart inte bara på vårt parti utan att man hjälps åt gemensamt över partigränserna. Det här är en ny värld kan man säga då jag så sent som i januari ersatte Nicklas i barn- och utbildningsnämnden. Blev invald av kommunfullmäktige två dagar innan mitt första nämndmöte och nu har jag precis varit på mitt andra… 

Förutom sin nya plats som andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden har Robin en ersättarplats i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt att han nyligen blev invald i tillgänglighetsrådet. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Robin ny i BUN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *