Nyheter

Roger lämnar nämnd efter 23 år

Nyheter Roger Ödebrink (S) Vaggeryd, lämnar nu över till yngre förmågor i barn- och utbildningsnämnden.

Roger Ödebrink (S)

I över 25 år har Roger varit (S)-politiker i Vaggeryds kommun. Från årskiftet lämnar han över vice ordförandeskapet i barn- och utbildningsnämnden till Helena Erlandsson från Hok.

– Det pratas mycket om att yngre och nya politiker ska få plats och nu drar jag mitt strå till stacken och går åt sidan, säger Roger Ödebrink (S).

När han flyttade till Vaggeryd 1990 började han jobba inom politiken direkt. Två år som kultur- och frititdsnämndsledamot och när platsen i BUN dök upp kunde han inte tacka nej, så de senaste 23 åren har Roger varit ledamot i barn- och utbildningsnämnden, där han även satt som ordförande under mandatperioden 2010 – 2014.

– Jag har alltid varit intresserad av skolfrågor. Jag kan väl erkänna att jag inte var något ljus i skolan, både läs- och skrivsvårigheter, men skolfrågor har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Roger.

– Vice ordförande i nämnden har jag nu varit den senaste mandatperioden. Jag tog över platsen som gruppledare för (S)-gruppen  i nämnden efter Thomas Strand som kom in i riksdagen för 12 år sedan. Jag är nog den som har avverkat flest förvaltningschefer, menar Roger som även nämner att almanackan är nästintill tom framåt februari månad då tyngsta nämnduppdraget är lämnat.

– Remida kom till under min tid, vilket jag är mycket stolt över. Skolan har förändrats otroligt under mina år. Nu väntar uppdrag som ersättare i den nya tekniska nämnden samt ersättare i kommunstyrelsen. Min fullmäktigeplats har jag också kvar, avslutar Roger och har redan idéer på hur han ska jobba i den nya tekniska nämnden när det gäller parkeringsplatser bland annat….

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *