Nyheter

Röjning kring Lagan önskas

Nyheter Synd att inte kunna njuta av Lagan och naturen vattenvägen genom Vaggeryd, skriver en läsare till tidningen.

Det är flera träd som fallit och sedan ett par år ligger tvärs över ån söder om Södra park-bron. Så tråkigt för alla som kommer ”sjövägen” med kanot eller kajak då Lagan där inte är farbar utan man tvingas till att lyfta, bära sin kanot eller vända om.

Vi har vid flera tillfällen påpekat detta och fick senast nu i februari svar att det ”kan bli aktuellt i framtiden att ta bort träden men att det är en omfattande åtgärd som det saknas budget för att utföra”… Synd att inte kunna njuta av Lagan och naturen vattenvägen genom Vaggeryd, skriver läsaren till Skillingaryd.nu

Här är det lite svårt att ta sig fram med båt. Foto: privat  [1/3]

Apropå vattennära mötesplatser så är det svårt att mötas vattenvägen. Foto: privat  [2/3]

Foto: privat  [3/3]

Taggar

Dela


3 reaktioner på Röjning kring Lagan önskas

Lagan rinner så klart genom Skillingaryd. Bodde vid mina unga år på Brooklyn (Åbron) där vi badade och lekte. Det var militärområde.

Lagans vattenväg leder inte bara genom Vaggeryd, utan fortsätter ner genom Skillingaryd också om det nu är någon som inte visste det.

Mycket enkel åtgärd att genomföra. Kan göras av kommunens traktor med skogskran som drar till sig de få träd som det handlar om. Att sedan såga upp träden och kvista kan väl vem som helst göra som har lite kunskaper hur en motorsåg hanteras. Görs lätt på en dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *