Nyheter

Fortsätter ett år till som Rotarypresident

Nyheter Christina Bergström är nyligen återvald som president för Skillingaryd-Vaggeryds Rotaryklubb och det har varit ett händelserikt år.

Inom Rotary är det sedvanlig att president och vissa styrelseposter byts varje år men i och med coronapandemin har allt inte blivit som vanligt för klubben. Inställda möten och osäkerheten kring hur man ska fortsätta med sina sammankomster avgjorde att klubben beslutat att styrelsen nu sitter kvar ännu ett år. Under det gångna året har det inte varit svårt att hitta saker att göra utan snarare utmanande att få tiden att räcka till menar Christina.

– Det har varit turbulent under våren med nya förutsättningar men även nyskapande, berättar hon. Vi har undersökt olika möjligheter att anordna måndagsmöte och föreläsningar via internet då Rotary till stor del handlar om kunskapsutbyte.

Efter sommaren kommer klubben starta upp sina måndagsmöten, men med avstånd. 

Christina vill gärna se fler medlemmar till klubben och berättar om fördelarna.
– De frågor vi diskuterar är ofta relevanta och aktuella och Rotary är ett forum för personlig utveckling, berättar hon. Kontaktar man oss så får man vara med på några lunchmöten för att se se hur det går till och vi får se vad man som ny kan bidra med till klubben.

Rotary beskriver sig själv som en organisation för samhällsengagerade personer och de söker de med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet. Klubben verkar för humanitära åtgärder i världen och för att främja fredsarbete. I Skillingaryd-Vaggeryds Rotaryklubb är det idag 32 medlemmar som kommer från olika yrkesbakgrund.

 Det är en stor blandning av kunskap och erfarenheter bland medlemmarna, berättar Christina som lärt sig mycket av de andra under sina fem år i klubben. Vilken fråga som än dyker upp i mitt yrke idag vet jag vem jag kan fråga. Man får ett gediget kontaktnät och vi har många pensionärer som har ett helt liv av kunskap med sig. 

Rotary arbetar kraftigt mot att utrota sjukdomen polio. Sjukdomen har varit nära utrotning, med bara några få fall per år men har återkommit i vissa delar av världen. Organisationen arbetar även med hjälp program och nödpaket som skickas till krisdrabbade områden. Under året har de till exempel hjälpt till att samla pengar för ett projekt riktat mot att köpa en ambulans för kvinnor i Nepal.

Christina önskar att under kommande år skapa ett ökat arbete med unga i trakten, något som hon tror kan ge idéer på projekt och skapa lösningsorienterade diskussioner om olika samhällsproblem.
– Vi arbetar med att främja förståelse och fredsarbete och vi kan även erbjuda internationella utbyten. Det kan man läsa mer om på Rotarys hemsida.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *