Nyheter

Rotary skänker 73 000 till Ukraina

Nyheter Rotaryklubben i Skillingaryd/Vaggeryd har genom sina medlemmar och tillsammans med klubben samlat in hela 36 500 kronor.

Delar av Rotary samlades under torsdagen på stiftsgården Tallnäs. Samija Hondo, Sören Eriksson, PO Toftgård, Sven Lindholm, Bengt Dahlqvist, Håkan Strömquist och längst till höger årets president Jonas Ireklint

I samarbete med Roger Akelius, Akelius Foundation, som dubblar Rotaryklubbens insamlade medel kan klubben därmed bistå Ukrainas flyktingar med totalt 73 000 kronor. 

Skillingaryd-Vaggeryds rotaryklubb träffas i samband med lunchen varje torsdag på stiftsgården Tallnäs. 

– Våra medlemmar får ta del av ett intressant föredrag i samband med lunchen. Klubben satsar på välgörenhet i hela världen. Bland annat har Rotary tillsammans med Bill Gates vaccinerat i ett stort antal länder, mot polio som nu nästan helt utrotas. Varje år ger vi ett stipendiet till en duktig gymnasieelev på Fenix Kunskapcenter på 5 000 kronor. Vi välkomnar fler medlemmar till vår organisation och till vårt viktiga arbete, hälsar Jonas Ireklint som är president och ordförande för Rotaryklubben Skillingaryd/Vaggeryd. 

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryd/Vaggeryd Rotaryklubb.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *