Nyheter

Nycklarna till Gästgivaren lämnades ut

Nyheter Innan Vsbo hann att duka upp kaffebordet var de nyblivna hyresgästerna på hugget på morgonkvisten vid Gästgivaren

Lars-Erik Andersson har bott i huset sedan 1974. Nu ska han flytta till lägenhet med bästa utsikten över centrum  [1/7]

Ulf Emanuelsson hämtar sin nyckel hos Lena Svensson  [2/7]

Tre nycklar finns i varje påse  [3/7]

Förskolans utställning lockade  [4/7]

Kompisarna på Gullbäckens förskola  [5/7]

Nycklar hämtas ut  [6/7]

Anders Domby hjälper mor och far med flytten. "Det ska bli skönt att kunna gå och handla", säger Margareta Domby  [7/7]

Klockan 08.00 kunde nycklarna till lägenheterna hämtas då det samtidigt bjöds på kaffe och nybakta bullar. I tältet fanns även förskolan Gullbäcken, och Nils förstås, för att visa sin utställning om Gästgivaren. En halvtimme senare hade redan 24 stycken hämtat ut sina nycklar och var väldigt nyfikna på hur lägenheterna såg ut, då de endast sett ritning tidigare.

– Här var det bråttom på morgonen, vi hann knappt komma på plats och kön var lång, säger en glad Satu Jonsson, vd på Vsbo.

Margareta och Roland Domby bokade en lägenhet tidigt och var nu och hämtade sina nycklar tillsammans med sonen Anders, numera bosatt i Stenungsund.

– En trea ska vi hyra. Vi har bott i vårt hus, som vi byggde, i 55 år. Nu ska det bli skönt att kunna gå och handla och dessutom är det någon annan som sköter trädgården. Det här blir mycket bra. Vi fick välja själva var vi ville bo någonstans i huset, det kändes bra, säger Margareta Domby som dagen till är har sonen Anders som bärhjälp.

I varje nyckelpåse som hämtas ut finns tre exemplar. Varje lägenhet får sin parkeringsplats och huset förses med fyra handikapparkeringar. En parkering blir mot Hemköp och en parkeringsplats utmed Kaffegatan. Allt runtomkring är inte riktigt färdigt än, någon kommenterar att bolaget gott kunde ha väntat med inflyttning en månad så allt var helt klart utomhus. En man kommer ner från sin lägenhet och har synpunkter på att det inte finns några persienner som det har lämnats information om. Vsbo;s Satu och Ulf lovar att kika över det och återkomma under dagen.

– Jag fick välja lägenhet själv och jag bestämde mig för en tvåa. Jag har bott i Vaggeryd tidigare och sedan flyttat runt. Om någon timma är jag inflyttad här, säger Ulf Emanuelsson.

Lars-Erik Andersson har precis varit och kikat in i sin nya lägenhet.

– Jag vet inte om jag kommer trivas, har inte bott i lägenhet sedan 70-talet och då var det på ”brända tomten”. Jag kommer bo på fjärde våningen och har balkong mot centrum. Det blir bra det och en tvåa räcker gott. Garderoberna var väldigt bra tyckte jag, kommentarer Lars-Erik Andersson.

– Mitt hus på Kapellgatan, eller även kallad ”dödsriket”, byggdes 1953 av morsan och farsan. Jag har bott där sedan 1974 så det blir en del grejer att gå igenom, lyckats att samla på mig det mesta. Grabben ska vara bärhjälp åt mig och jag tar det lite lungt och tömmer huset i den takt jag hinner. Kanske säljer huset framåt hösten. Jag tyckte dock att hissen här i det nya var väldigt smal och undrar om jag verkligen får in min säng, funderar Lars-Erik innan han går vidare.

Förhandsvisningen med politiker och tjänstemän går att läsa här

Förskolan Gullbäckens Nils Turessons egna berättelse om bygget går att läsa här

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *