Nyheter

Rutiner ska ses över hur handlingar skickas

Nyheter ”Det kostar både tid, pengar och anseende” kommenterar Gert Jonsson (M) när Sörgårdsskolans byggnation skickas mellan nämnderna

Arkivfoto: Så här var tanken att Sörgårdsskolan skulle se ut. Men var ska den byggas?

Att Sörgårdsskolans byggnation har skjutits upp beror dels på att inte tillräckligt med bra underlag har följt med handlingarna till miljö- och byggnämnden. Kommunstyrelsen tog upp detta förfarande vid senaste sammanträdet.

– Det är stökigt när vi går in och vitesförelägger varandra. Vad är det för riktlinjer vi har. När det gäller Sörgårdsskolan så ser vi att underlaget inte riktigt var klart och handlingarna inte varit korrekta. När det hamnar på miljö- och byggnämndens bord så är byggnationen placerad på prickmark. Det här skapar negativ energi. Ingen är felfri men vi måste tänka till och det borde finnas en checklista vad som inte får missas, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Rutiner borde man ha när man hanterar dessa ärenden. Det finns en dörr att knacka på för att få råd och det är ju en av de stora fördelarna vi har när vi alla är under samma tak här i Skillingehus, menar Kenth Williamsson (S).

– Även om det finns en detaljplan kanske man inte kan följa den till punkt och pricka då man oftast kan godta en mindre avvikelse, men vad är möjligt och vad kan man göra för att flytta byggnaden, avslutar Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


3 reaktioner på Rutiner ska ses över hur handlingar skickas

Det finns mycket och bra information på Vaggeryds kommuns hemsida om vilka handlingar som ska lämnas in vid div bygglovsansökningar. Det gäller alla, såäl kommun som enskilda.

Nej. Detta har tyvärr ökat kraftigt! Vi inom (S) tycker att detta sköts för dåligt därför tog vi upp detta på kommunstyrelsen. Vi yrkade: ”Att kommundirektören får i uppdrag att redovisa vilka rutiner som finns när det gäller hantering av bygglov och miljötillsyn internt inom kommunens verksamhet”. Detta ställde sig glädjande nog samtliga partier bakom. Det behövs en bättre politisk styrning!

Har alla dessa brister som kommer i dager hela tiden varit cencurerade under tidigare styre? Eller är det kompetensbrister i nuvarande styre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *