Nyheter

S-debatterar näringslivsrådet

Nyheter Socialdemokraterna beklagar en avveckling...

Femklövern har nått sitt mål med näringslivspolitiken

Nu på måndag kommer kommunfullmäktige att besluta om avveckling av kommanditbolaget ”Vaggeryds Näringslivsråd” något vi Socialdemokrater beklagar, men utifrån rådande läge accepterar.

I femklöverns tidigare programförklaring står att läsa: ”Femklövern vill förändra kommunens näringslivspolitik. Näringslivsrådets verksamhet ska vitaliseras och samordnas med kommunens övriga näringslivssatsningar.” Detta för oss märkliga mål uppfylls nu och en ny kommunal organisation skall tillskapas.

Vi Socialdemokrater beklagar och tycker att det är tråkigt att kommunen eftersträvat det läge vi nu hamnat i. Vi Socialdemokrater tror på näringslivet och dess kraft och kunskap, mot just denna bakgrund skapades rådet, ett gemensamt bolag där näringen varit styrande genom majoritet i bolagets styrelse. Rådet har varit en självständig röst och många gånger fungerat som en blåslampa i viktiga utvecklingsfrågor såsom attraktivitet/ kompetensförsörjning/ infrastruktur och övrig näringslivspolitik.

Under förra mandatperioden minskade rådets aktivitet av flera orsaker. Vi önskar rikta ett stort tack till alla företag och företrädare som ideellt avsatt tid och energi genom åren för att göra kommunen till ”en bättre plats att bo, leva och verka i”.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Kenth Williamsson/gruppledare

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *