Debatt

S debatterar svenska modellen

S debatterar svenska modellen

Debatt Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun debatterar genom Kenth Williamsson.

Utveckla den svenska modellen!

Under många år har vi sett att otryggheten brett ut sig i Sverige. Arbetslöshet, nedskärningar och hopplöshet har ökat klyftorna mellan människor under många år.

Samtidigt ser vi att det finns stora möjligheter till att skapa en bättre utveckling. Vi har goda förutsättningar som land och vi är vana att samarbeta för att nå resultat. Vi har en bra framåtanda i våra företag, det märks inte minst i vår kommun, en bra arbetsmoral och vårt sätt att samarbeta både i det lilla och i det stora är några styrkor. Samhällets utveckling är inte på något sätt ödesbestämd utan går att förändra.

Efter att vi kom i regeringsställning så har vi bland annat tagit fram en ny näringspolitik, en ny exportstrategi för fler jobb, satsningar på en bättre skola och för en stark välfärd- med satsningar på sjukvården, äldreomsorgen, pensionärerna och de ensamstående föräldrarna för att nämna några satsningar. Detta märker vi genom att mer personal har kunnat anställas inom skolan och äldreomsorgen i vår kommun.

Vi ser nu hur vår export ökar, den ekonomiska tillväxten tar fart och allt fler kommer i arbete. Efterfrågan på nya bostäder är stor, så också i vår kommun vilket kräver att vi har en god planberedskap för att möta behovet. Så det går att skapa framtidstro och bättre villkor om vi fortsätter utveckla den svenska modellen. Vår modell bygger på hårt arbete, stark välfärd och ett land som hänger ihop. Den ger möjlighet till ett liv som du kan styra över. En modell som vi kan vara stolta över. För att ytterligare utveckla Sverige så satsar vi nu på det största investeringsprogrammet sedan 2000- talet: i jobb, skola välfärd och bostäder. En satsning som känns positiv och självklar för oss.

Tyvärr verkar inte högern tycka likadant. Förslag om sänkta löner från flera borgerliga partier och krav på försämrade arbetsvillkor duggar tätt. Nu skyller man på flyktingkrisen, för inte så länge sedan var det ungdomsarbetslösheten innan dess var det kvinnornas löner som skulle vara lägre och dess för innan var skälet att sänka lönerna och arbetsvillkoren arbetslösheten. Skälen är olika men kraven på att sänka löner är det samma.

Vi Socialdemokrater kommer inte acceptera att man avvecklar den svenska modellen och vi kommer även fortsättningsvis arbeta för att skapa framtidstro och därför behöver den svenska modellen utvecklas inte avvecklas!

Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun genom Kenth Williamsson, ordförande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *