Nyheter

(S) gläds åt rätt till heltid i regionen

(S) gläds åt rätt till heltid i regionen

Nyheter Socialdemokraterna har länge arbetat för att heltid ska vara en norm på arbetsmarknaden.

Därför gläds partiets företrädare åt att regionstyrelsen i dag beslutade att heltid ska vara norm för anställda inom Region Jönköpings län.

– Det är väldigt glädjande att vi har nu har ett beslut om att heltid ska vara norm och att det är en prioriterad fråga framöver, säger det socialdemokratiska regionsrådet Marcus Eskdahl.

Av Region Jönköpings läns 10 000 medarbetare har drygt 2000 personer en sysselsättningsgrad mindre än 100 procent. En klar majoritet av dessa är kvinnor.

– För att fler kvinnor ska få en lön som det går att leva på och en pension värd namnet har vi arbetat för att heltid ska vara en norm på arbetsmarknaden. Att alla erbjuds den möjligheten är en väldigt viktig jämställdhets reform och det är viktigt i vårt mål att skapa ett jämlikt Jönköpings län, säger regionrådet Carina Ödebrink.

Båda de socialdemokratiska regionråden gläds därför åt att regionstyrelsen i dag röstade igenom ett förslag om att heltid ska vara norm och att detta ska vara genomfört senast när mandatperioden är slut.

– Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet har vi drivit på i denna fråga. Detta, tillsammans med att vi nationellt pekat ut det som en högprioriterad reform, har givit resultat. Beslutet gör också Region Jönköpings län till en mer attraktiv arbetsgivare, något som är oerhört viktigt för att vi ska säkra kompetensen även i framtiden, säger Marcus Eskdahl.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *