Nyheter

S-riksdagsledamöter besöker länets samtliga kommuner

Nyheter Välfärden i allmänhet och äldreomsorgen i synnerhet står i fokus för länets socialdemokratiska riksdagsledamöter under hösten.

Arkivfoto

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har aviserat kraftfulla satsningar på välfärdsområdet och särskilt äldreomsorgen. För Vaggeryds kommun beräknas statsbidragen öka med över 20 miljoner kronor för 2021.

Coronapandemin har också tydligt visat på brister och arbetsvillkor inom äldreomsorgen runt om i landet.

Mot den bakgrunden genomför de socialdemokratiska riksdagsledamöterna i länet kommunbesök på temat välfärd och äldreomsorg under hösten/vintern 2020.

Carina Ödebrink och Kenth Williamsson träffade därför på tisdagen Lotta Damberg, socialchef och Liv Svensson, vård- och omsorgschef för att ta del av hur arbetet med coronapandemin fungerat.

– Det är mycket värdefullt att få höra hur kommunen jobbat med att skydda de äldre men även personalen under coronakrisen, som fortfarande pågår. Men det är också viktigt att vi får inspel kring hur vi kan göra äldreomsorgen ännu bättre när regeringen prioriterar att förstärka äldreomsorgen med över 5 miljoner kronor, säger Carina Ödebrink.

– Personalpolitik är en av de viktigaste frågorna för oss socialdemokrater i kommunen, tillägger Kenth Williamsson. En äldreomsorg av hög kvalitet kräver engagerad och utbildad personal där arbetsvillkoren är trygga och hållbara och där personalen känner delaktighet och har inflytande.

Utöver träffen med företrädare för socialförvaltningen så kommer vi också att samtala med Kommunal för att också få del av de fackliga organisationernas erfarenheter och tankar.

När vi nu har en regering som tydligt prioriterar äldreomsorgen så är vi socialdemokrater angelägna om att resurserna kommer de äldre och personalen till del.

– Det har varit en stor utmaning för personalen i äldreomsorgen och det är verkligen inte över än. Personalen har verkligen gjort och gör en fantastisk insats i en väldigt svår tid. Det är därför viktigt att vi som beslutsfattare lyssnar till alla inblandade och ser till att prioritera äldreomsorgen även fortsättningsvis avslutar Carina Ödebrink.

Källa: Pressmeddelande från (S)

Taggar

Dela


1 reaktion på S-riksdagsledamöter besöker länets samtliga kommuner

Måste man mötas i detta läge nu när. Spridningen ökar. Trodde våra politiker tänkte längre men tydligen inte. Carina av alla som borde gå i framkant mot detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *