Nyheter

Så blev domen efter bombdramat i Skillingaryd

Nyheter Under onsdagen föll domen mot den man och den kvinna som i oktober stoppades i Skillingaryd med en närmare tio kilo tung sprängladdning. Mannen döms till sju års fängelse. Kvinnan till två och ett halvt år.

En 29-årig man och en 26-årig kvinna döms för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen döms även för förberedelse till mord.

Det var i oktober förra året som mannen och kvinnan stoppades i en bil i Skillingaryd. Polisen upptäckte då sprängladdningen och grep de båda. Sprängladdningen misstänktes vara ämnad för en familj boende i Skillingaryd.

Mannen i familjen har tidigare varit medlem i samma mc-gäng som den nu dömde mannen och vid den aktuella tidpunkten förelåg det en konflikt.

Taggar

Dela


Läs mer

Bombrättegången: Åhörarna fick lämna salen

3 reaktioner på Så blev domen efter bombdramat i Skillingaryd

Som vanligt totalt olika straff för män och kvinnor. Visst att mannen hade en straffpunkt till men det skiljer ändå nästan fem år i strafftid. Och det beror till hundra procent på att hon är en kvinna. Jämställdhet i Sverige i ett nötskal. Kvinnor sluta gnäll. Ni har mer fördelar än någon annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *