Nyheter

Så blir betyget på turismen i kommunen

Nyheter De lokala aktörerna som jobbar inom turistnäringen i Vaggeryds kommun har fått besvara en enkät. Överlag blåser det positiva sommarbrisar runt turismen – men en del saker menar man behöver förbättras.

Genrebild på en turistbuss. Foto: David Alin

På en betygsskala mellan ett och fem så blev medelvärdet på de frågor som aktörerna besvarade strax över 3,4. Det man var mest nöjda med var kommunens arbete med besöksnäringen under 2023 samt att informationen till turisterna ute i kommunen var god.
”Bra med besök och kontakt. Ser fram mot mer långsiktigt arbete”, var en av kommentarerna.

Det man var minst nöjd med var synligheten på digitala plattformar och hur kommunen bidrar till att synliggöra lokal besöksnäring för besökare utanför Vaggeryds kommun.

En av de svarande menar att de så kallade infopoints (Informationspunkter) som finns runt om i kommunen fungerar någorlunda, men att de inte ersätter en riktig turistbyrå. Man saknar också ett helhetsgrepp från kommunens sida. Viss kritik riktas också mot hur kommunen bidrar till att synliggöra lokal besöksnäring för invånare i Vaggeryds kommun.
”Det kan bli bättre. En hel del kommuninvånare vet till exempel inte att det finns en camping i Hok”, skriver en av de svarande.

Kenth Williamsson (S) berättar att man i kommunstyrelsen har tagit till sig detta och målet är att ta fram en lokal strategi som bygger på den regionala.
– Vi kommer jobba mer med detta framöver, säger han.

Taggar

Dela


1 reaktion på Så blir betyget på turismen i kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *