Nyheter

Så många katter har registrerats i Vaggeryd kommun

Nyheter Sedan den 1 januari är det lag på att alla kattägare ska registrera sina katter hos jordbruksverket. Hittills har 608 katter registrerats i Vaggeryds kommun.

Genrebild Pixabay

Det är nyhetstjänsten Newsworthy som gjort en sammanställning. Enligt den så har hittills 336 000 katter registrerats. Dock uppskattar man att det finns över en miljon katter i Sverige. Bara vara fjärde katt som är registrerad alltså.
– Det var inte så att vi trodde att alla katter skulle registreras direkt när de nya reglerna började gälla. Det tog nästan 20 år att få in hundarna i hundregistret, men så lång tid tror vi inte att det tar för katterna. Det är mycket lättare att registerera och att få ut information nu, säger Anders Elfström, enhetschef på Jordbruksverket, till Newsworthy.

I Vaggeryds kommun har 608 katter registrerats och mäter man det per tusen invånare så handlar det om 41 stycken. Med det är man sjätte mesta kommun i länet. Mest katter per tusen invånare har registrerats i Aneby.

I samband med detta har man även tagit reda på de vanligaste kattnamnen i länet. Det visar sig att det är Sigge och Doris som dominerar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *