Nyheter

Så mycket blir bonusen för vårdpersonal som avstår semester

Nyheter Under onsdagen gick Region Jönköpings län ut med ett pressmeddelande där de redogör för hur de ska klara bemanningen inom vården under sommaren 2023.

Två extra semesterdagar samt 5 000 kronor i ett engångsbelopp. Det är vad vårdpersonalen inom regionen kommer få om de på arbetsgivarens begäran endast får 14 semesterdagar fastställda under perioden juni till augusti. Får man 15 till 19 fastställda semesterdagar under samma period så får vårdpersonalen en extra semesterdag samt ett engångsbelopp om 3 000 kronor.
– Våra/vårt kollektivavtal innebär i grunden bra villkor för medarbetarna, till exempel att den som på arbetsgivarens begäran tar ut delar av sin semester innan juni eller efter augusti får fler semesterdagar och ett engångsbelopp, säger Patrick Nzamba, HR-direktör inom regionen, i ett pressmeddelande.

Nytt för 2023 är att lokal ledning på respektive sjukhus ansvarar för att samordna och leda sommarplaneringen på respektive sjukhus.
– En långsiktig, stabil och tydlig planering bidrar till god och säker vård för invånarna, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Taggar

1 reaktion på Så mycket blir bonusen för vårdpersonal som avstår semester

De glömmer dock att det engångsbeloppet betalas ut och skattas enskilt, samt att man inte får vara sjuk mer än tre dagar under hela sommarperioden för att ens få det.
En bekant till mig jobbade hela sommaren, blev smittad och sjuk på arbetsplatsen inom vården, (varav ena gången covid, trots vaccination) 2 gånger 3 dagar, personen fick ingen bonus, men en hel sommar förstörd av arbete, sjukdom, ingen semester, och utebliven bonus.
En annan fick tjata, och påminna om bonusen, fick den till slut i mitten av oktober, enskilt skattad, så 2 800 kronor extra för att jobba hela sommaren.
Så inte värt det…
Men det låter bra när förslagen läggs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *